ANNONS

Hallå där Lena Dinter!

Lena Dinter, föreståndare för Spånga Folkan.
Lena Dinter, föreståndare för Spånga Folkan.
Flystabon Lena Dinter är en av jurymedlemmarna för Min lokala Spångahjälte, där vi lyfter fram personer som gjort bra insatser. Som föreståndare för Spånga Folkan skapar hon möjligheter för ett levande kulturliv i Spånga.
ANNONS

Vad tycker du gör någon till en vardagshjälte?

– En vardagshjälte är en person som är en hjälte i många människors liv. En person som inte syns men finns där.

Du har ju god förankring i Spånga genom ditt jobb som föreståndare på Spånga Folkan – hur tänker du att du i ditt jobb kan påverka ditt närområde?

Vi  hyr ut  lokaler till barnkalas/fester/musik/opera, möten med mera och har föreningar som är våra fasta hyresgäster. Idag kom en barnteater hit med 70 barn, där går vi in och erbjuder generösa villkor. Det är viktigt med kultur och att huset får leva.

 Vad tror du skulle göra Spånga till ett ännu bättre ställe att bo på?

– Jag har bott  i Flysta sedan 1990 och trivs bra. En viss otrygghet har smugit sig in, så en ökad polisnärvaro, mobila polisstationer och övervakningskameror i centrum. En simhall och ett större bibliotek.  Bygg något spännande för de som bor här – inte bara bostäder!

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Spånga lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

ANNONS

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltespanga@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Spångahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Partners
ANNONS