ANNONS

Toya håller gratis skidkurser för barn

Toya Westberg startade SK United
– Jag hoppas att barnen har roligt och lär sig uppskatta skidor och vinter, säger Toya.
Toya Westberg startade SK United
Toya Westberg lär barn åka skidor i Hammarbybacken.
Slalomtränaren Toya Westberg vill att fler barn ska upptäcka glädjen med skidåkning. Även de som inte har pengar eller föräldrar som åker.
Sedan tre år tillbaka håller hon och föreningen SK United gratis skidkurser för barn och unga i Hammarbybacken.
ANNONS

Varför började ni med kurserna?

  Vi såg hur dyrt det hade blivit med skidåkning. När vi växte upp åkte alla, men nu var det inte längre en sport för alla. Det är väldigt konstigt när man har den här långa mörka kalla säsongen som vi har i Sverige. Vi vill få barn och ungdomar att uppskatta vintern och komma ut och röra på sig oavsett ekonomiska förutsättningar.

Vad tror du er insats har för betydelse för dem som aldrig har åkt förr?

– Jag hoppas att de får en livslång kärlek till skidor och vinter. Och att de har roligt med andra. Det har också kommit endel ensamma barn som har svårt att få kompisar men här är det en avslappnad stämning och alla åker tillsammans. Den yngsta är 6 år och den äldsta är 46. En annan stor grupp är barn från 10 år och uppåt som själva vill lära sig åka skidor, för det är väldigt svårt att dyka upp som nybörjare i en grupp när man blivit 10 år eller äldre.

Hur går en kurs till?

– Om ingen har åkt skidor försöker vi få ihop alla våra tränare och lär barnen hur skidan fungerar. Sedan släpper vi iväg dem i barnbacken och ger dem mer och mer tips ju längre de kommer. Skidor får de låna.

Vilka får komma?

– Vi har åkt runt på skolor och fritidsgårdar i söderort och berättat om kurserna för  barn och ungdomar. Sedan dyker det upp stora grupper från skolor, fritidshem och flyktingboenden. Man kan även anmäla sig själv. Då mejlar man till vintergration@gmail.com

ANNONS

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör söderort lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesoderort@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Söderortshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.