ANNONS

Handlaren kan bli årets lokala Upplands-Brohjälte

Min lokala hjälte Upplands-Bro Örjan Josefsson
Örjan Josefsson tycker att en Ica-butik ska spegla samhället.
För lite mer än ett år sen tog han över Ica och han märkte fort att tryggheten inte var den bästa. Örjan Josefsson har sedan dess ändrat öppettiderna, varit ute och föreläst i skolorna och dragit igång en lokal utvecklingsgrupp- allt för att öka trivseln kring torget. Då blir man givetvis nominerad till Min lokala Upplands-Brohjälte.
ANNONS

Det går att ta på oron i Bro den här dagen. Två unga män har skjutits till döds några hundra meter från torget. Ica-handlaren Örjan Josefsson tar emot inne på sitt kontor och är märkbart påverkad.

– Vi kan inte blunda för det här, det är på riktigt. Det är många som far illa och jag tror att vi måste lösa det som händer nu genom att samverka. Företag, kommun, polis, social, skola och föreningslivet.

Och det är exakt det Örjan satt i rullning – ett samarbete som går under namnet Bro Utveckling. En ekonomisk förening där viktiga aktörer från samhället ska ingå och driva gemensamma projekt för att få centrala Bro till en positiv och varm plats.

Längre öppettider

På lite mer än ett år, som Örjan Josefsson drivit Ica i Bro, så har han hunnit med att förlänga öppettiderna, ingå samarbete med Fryshuset och besökt alla mellanstadieklasser i Bro. Sedan dess har snatteriet minskat drastiskt.

– Otrygga platser uppkommer ju för att folk inte är där. Ljusskygga personer trivs på de här platserna. Håller vi öppet och vanligt folk cirkulerar här och handlar, då bli det svårare att hålla på med skumma sker här omkring, förklarar Örjan.

Idag har Örjan Josefsson en tät kontakt med Fryshusets verksamhet och två personer från lite struligare förhållanden har genom deras verksamhet passerat hans butik genom praktikplatser. Den ena har idag jobb på annat håll och den andra har nu istället bestämt sig för att börja studera.

Avslutningsvis så betonar Örjan att man som Ica-handlare har ett ansvar att vara en del i miljö man verkar i.

– En Ica-butik ska spegla hela samhället, så det är viktigt att vi är en del av det.

ANNONS

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera:
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.