Hanna vill sprida fred med yoga

"Yoga får människor att inse att det är de själva som styr sina liv", säger Hanna Backman.
"Yoga får människor att inse att det är de själva som styr sina liv", säger Hanna Backman.
Yogaläraren Hanna Backman brinner för att föra samman människor med yoga. I sin studio hjälper hon gärna även de som inte har en så stor peng att röra sig med. Nu har hon nominerats till Min lokala hjälte.

Hur känns det att du nominerats som en lokal hjälte?

– Det är fantastiskt att höra. Jag är överväldigad och glad! Tusen tack.

Vad motiverar dig i ditt yogaengagemang?

– Jag finner stor glädje i att bygga ett community som kretsar kring hälsa och ökat medvetande över generationsgränserna. Yogan har alltid försökt få människor att förstå sig själva bättre och att sätta ljus på de frågor vi brottats med genom tiderna. Den är vetenskapligt bevisad att ha en hel rad hälsofrämjande effekter, men inte bara det, det är en livspraktik som förändrar människor på djupet.

Hanna Backman driver studion Little Peace Yoga som hon använder för att subventionera volontärprojekt. Foto: Privat

Vad har du för planer framöver?

– Vi håller på att skissa på ett volontärprojekt ihop med Ungdomens Hus där vi hoppas kunna hjälpa nyanlända ungdomar. Det är inte sjösatt än men vi hoppas att det ska bli av snart.

 

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Solna lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesolna@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Solnahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners