De har chans att bli Söderortshjältar

Eva Hariri, en av de nominerade till Min Lokala Söderortshjälte.
Eva Hariri, en av de nominerade till Min Lokala Söderortshjälte.
En nattvandrare, en formgivare, en festivalgrundare … här är de fem som hittills nominerats till Min lokala Söderortshjälte.
Har du någon annan favorit? Skicka gärna in din nominering!

aseffa

Aseffa Hailu.         Foto: Märta Lefvert

Aseffa Hailu grundade superpopulära 127 festivalen, som drar över 30 000 besökare varje sommar. 

”Idén är att ungdomarna ska känna sig delaktiga, göra något positivt för sitt område och känna stolthet”, säger Aseffa Hailu. Han sprider nu konceptet Mitt 127 runtom i Sverige och utomlands – men kan inte tänka sig att sluta arbeta för Skärholmens stadsdel. ”Det finns så många underbara människor här och så mycket engagemang.”

Lena Ölander.       Foto: Anna Z Ek

Lena Ölander är ansvarig för Nattvandrarna i Skärholmens stadsdel och jobbar hårt med föreningen Trygga Sätra.

 ”Kontakten med alla underbara ungdomar och alla kramar man får. Och så bryr jag mig mycket om mitt område och då blir det viktigt att hjälpa till”, svarar hon på frågan om vad som driver henne.

Eva Hariri.    Foto: Christian Lärk

Eva Hariri är en av grundarna av 127 Sisters och brinner för att stärka unga tjejer.

Vi vill stärka tjejernas självkänsla, få dem att våga ta plats, och att prata framför andra och med varandra på ett bra sätt. Och vi vill visa dem de aktiviteter som finns att ta del av, det vet de inte alltid”, säger hon. 

Samilr Alj Fält

Samir Alj Fält.         Foto: Sanna Lindberg

Formgivaren Samir Alj Fält grundade hyllade Design Lab S och kämpar nu hårt för att den kollektiva designstudion ska kunna öppna igen.

”Utvecklingspotentialen i Skärholmen är enorm. Barnen som skapar ihop med oss har en otrolig energi. Vi tar fram deras kreativitet och skapar förutsättningar för att nya idéer ska födas”, säger han om orsaken till att han valde att starta Design Lab S i just Skärholmen.

Samir Aamer.       Foto: Märta Lefvert

Samir Aamer är kontaktperson för unga killar som behöver vuxenstöd och han startade Lägg ner ditt vapen, i protest mot våld och diskriminering.

Jag har alltid tyckt om att stödja ungdomar. Jag ser det inte som ett arbete utan som ett stort intresse. Och jag tror att det är jätteviktigt att unga killar får goda förebilder”, säger han.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör söderort lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesoderort@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Söderortshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners