ANNONS

Bjöd 143 hemlösa på julmat – nu är Diana Min lokala hjälte

Diana Abied vinnare av min lokala hjälte. Julbord för hemlösa på El Clasico Tapasbar, Skånegatan 88.
Diana Abied strålar av glädje när hon tar emot utmärkelsen Min lokala Söderhjälte. "Diplomet ska jag hänga på väggen i baren", säger hon.
I julas bjöd Diana Abied 143 hemlösa på julfirande i sin restaurang El Clasico på Skånegatan.
Och sedan dess har hennes engagemang för att hjälpa fortsatt. Nu har hon utsätts till Min lokala Söderhjälte.
– Det är bara roligt att man kan göra gott, säger hon.
ANNONS

I somras såg Diana Abied, 39, hur en ung hemlös man gick förbi hennes tapasrestaurang El Clasico på Skånegatan och tiggde pant.

Det var droppen som fick bägaren att rinna över. Diana bjöd in honom på mat och kände att det var dags att göra något mer för stans alla utsatta. I flera månader samlade hon ihop kläder, pengar och sponsorer och delade sedan ut inbjudningar på härbärgen.

Det resulterade i att 143 hemlösa kom till ett julfirande på El Clasico där de fick julmat och paket. Artisten Gladys del Pilar underhöll och Dianas vänner och familj ställde upp för att hjälpa till under dagen.

Diana Abied vinnare av min lokala hjälte. Julbord för hemlösa på El Clasico Tapasbar, Skånegatan 88.

Även i jul blir ordnar Diana Abied julfirande för hemlösa, men på vilket sätt är inte bestämt än på grund av coronarestriktioner. Foto: Stefan Källstigen

Nu har hon utsett till Min lokal Södermalmshjälte och juryns motivering lyder: ”Diana är en lokal hjälte för att hon med stor värme och medmänsklighet ger utsatta en möjlighet till värdig gemenskap en tid på året då det kan kännas extra tungt.”

– Det är något jag verkligen brinner för så att jag får den här responsen är bara roligt. Jag hoppas också att det kanske kan inspirera fler. Kom igen, det är aldrig fel att hjälpa till lite, säger hon.

Tanken var att hon även i år skulle ordna julfirande men i ännu större skala, men coronarestriktioner ställer allt lite på ända.

– Det blir absolut något firande, men på vilket sätt vet jag inte än, säger hon.

ANNONS

Diana Abied vinnare av min lokala hjälte. Julbord för hemlösa på El Clasico Tapasbar, Skånegatan 88.

Diana Abied uppvaktas med diplom och blommor av Mitt i:s reporter Maria Nykvist.

Min lokala hjälte

Tack för alla inspirerande berättelser!

När vi på Mitt i drog igång Min lokala hjälte kunde vi knappt föreställa oss det gensvar som satsningen fick – och fortsatt att få.

För tredje året har ni läsare nominerat personer ni ville uppmärksammas och vi kunde berätta om alla dessa otroliga människor som på olika sätt gör fina insatser och bidrar till ­att göra din ort bättre.

Det är människor som osjälviskt och ­engagerat ställer upp för andra, som stöttar när det behövs som mest, som är förebilder och hjältar i vardagen.

Ett stort tack alla läsare – och ett stort tack till er alla nominerade för att vi fått ta del av era inspirerande berättelser. Ni är alla hjältar!

Källa: Mitt i
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.