Hon vill hjälpa – men inte förändra världen

Lotta Molander.
Lotta Molander.
Kuratorn Lotta Molander ställer inga krav på att förändra världen, utan för henne är de små ljusglimtarna i vardagen en belöning. Nu nomineras hon till Min lokala hjälte för sitt engagemang och att hon alltid sätter barnens behov först.

Kuratorn Lotta Molander, 64 år, jobbar på kvinnojouren i Huddinge och nomineras till Min lokala hjälte för sitt arbete med våldsutsatta kvinnor och barn.

Enligt nomineringen är hennes kompetens och omtänksamhet något utöver det vanliga. Framför allt så sätter hon barnen i första rum.

– Att få se och höra hur något gör en liten skillnad hos ett barn, det tycker jag är stort, säger Lotta Molander.

Jag glädjer mig åt små skillnader, jag kräver inga revolutioner.

Intresse för människor i utkanten

Framförallt hissas hennes samtalskontakter med kvinnor och barn på skyddade boenden. Hon berättar att hon alltid intresserat sig för människor som befinner sig i samhällets skuggsida. Det som motiverar henne är intresset för människor och relationer.

–  Jag glädjer mig åt små skillnader, jag kräver inga revolutioner.

Låga mål– men hög kvalité

I 20 år har Lotta jobbat med människor som är i behov av hjälp. Nyckeln till hennes framgång beskriver hon är låga men kvalitativa mål.

– Jag ställer inte krav på att förändra hela världen, det räcker om jag får så ett frö i ett barns tankar.

Vill se politisk skillnad

Lotta har sedan länge kämpat för bättre förutsättningar för kvinnor och barn. Även om det är små skillnader som räknas i hennes jobb så ser hon behov av att ta större steg på en mer strukturell nivå. Den största utmaningen med hennes jobb är att få till en politisk skillnad.

– Jag är ju i känslobranschen men det behövs mer politisk skillnad för de här barnen.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Huddinge lite bättre.

När det kanske grannen som sandar isiga gångvägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltehuddinge@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får utmärkelsen ”Min lokala Huddinge-hjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgåsbord på Solliden-restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala hjälte får ett årskort för familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inredningskonsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners