ANNONS

Conny och Suzanne hjälper hemlösa och fattiga

Tullingebon Conny Göthlin och Tumbabon Suzanne Hansson Schiöld jobbar för andras väl.
Tullingebon Conny Göthlin och Tumbabon Suzanne Hansson Schiöld jobbar för andras väl.
I flera år har Tullingebon Conny Göthlin och Tumbabon Suzanne Hansson Schiöld jobbat för att hemlösa och folk med knaper ekonomi ska få det bättre.
Nu är de nominerade till Min lokala Botkyrka/Salem-hjälte.
ANNONS

Ni har startat ”Öppna Famnen”. Vad är det?

– Dels stöttar vi hemlösa, men också personer med dålig ekonomi. Det kan vara till exempel långtidssjuksrivna eller pensionärer som har svårt att få det att gå runt. Det är en matvarubutik som skänker varor som vi kan dela ut. Men vi samlar också in kläder, säger Conny Göthlin.

Suzanne tillverkar också smycken, varför?

– Hon har sålt smycken och pengarna har gått till att köpa in saker som till exempel underkläder som folk vill ha nya.

Sedan startade du Skjutsgruppen Tullinge på Facebook?

– Det var en period när jag fick veta att folk kände sig otrygga när de kom från tåget sent på kvällen. Här kan man höra sig för om det finns möjlighet att få skjuts av någon. Men det kan också handla om att hjälpa folk till och från matbutiken.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Botkyrka lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

ANNONS

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltebotkyrka@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Botkyrkahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners