ANNONS

Efter svåra tiden – nu hjälper Peter Lööf andra

Peter Lööf jobbar på Slagskeppet. Peter är nominerad till min lokala hjälte på Östermalm.
Peter Lööf.
Som ung kämpade Peter Lööf mot ätstörningarna i hemlighet.
I dag driver han thaiboxningsklubben Slagskeppet och hjälper ungdomar som hamnat fel.
– Vi måste börja lyssna på varandra, säger Peter Lööf, först ut att nomineras till Min lokala Östermalmshjälte.
ANNONS

Peter Lööf vet vad en hjälpande hand kan göra för skillnad. Under hans 30 år på Slagskeppet, Sveriges äldsta thaiboxningsklubb, har han engagerat sig i mer än bara den fysiska träningen.

– Klubben är lite som en fritidsgård. Den ska vara en frizon dit alla får komma och vi är ett stort gäng som bryr oss om varandra, säger Peter Lööf.

”Ses som en extrapappa”

Unga som av olika anledningar behöver hjälp har fått Peter Lööf som livlina. Hemma hos familjen sover det nästan alltid någon på soffan.

– Peter är en bra mentor och många ser honom som en extrapappa. Han motiverar de som har ätstörningar att äta, sitter i telefon med personer som ringer och vill prata på kvällar och nätter. På nyår satt han i telefon med en person som ville ta sitt liv. Han ger alltid av sin tid, säger hustrun Pernilla Wass Lööf.

Kämpade själv mot ätstörningar

Som 12-åring insjuknade Peter Lööf i anorexia. I 13 år kämpade han mot anorexi, bulimi och ortorexi.

Några år efter tillfrisknandet valde han att berätta vad han varit med om och hur han mådde.

– Ingen såg mina ätstörningar. Jag tränade så mycket under den tiden att ingen ifrågasatte något. Då hade jag nog behövt någon som jag, säger Peter Lööf.

 Uppmaningen: ”lyssna på varandra”

Det kan vara svårt att berätta något känsligt för föräldrar eller kompisar, förklarar Peter Lööf. Då är det extra viktigt att det finns personer i exempelvis föreningar som visar att de verkligen lyssnar.

– Vi är så fruktansvärt egoistiska nuförtiden och alldeles för få unga har någon att prata med. Vi måste börja lyssna på varandra, säger Peter Lööf.

ANNONS

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera:
Huvudpartners