Söders hjältar – sista chansen att nominera

Här är fyra som hittills har nominerats till min lokala hjälte på Södermalm.
Här är fyra som hittills har nominerats till min lokala hjälte på Södermalm.
Mat för fattiga familjer, bryter machokulturen och ger hjälp till ensamma mammor.
Kolla vilka hjältar som hittills nominerats på Södermalm.
Nu är sista chansens att nominera din lokala hjälte.

Den 15 maj är slutdatumet för nomineringar till Min lokala Söderhjälte. Nominera kan du göra här. Nedan kan du läsa om fyra av de nominerade på Södermalm.

Erica på Unga Station

Södermalmsbon Erica Sandin är verksamhetschef på Unga Station, en del av Stockholms stadsmission som ligger vid Fatburen. De finns till för att hjälpa barn, unga och barnfamiljer som har det tufft i livet. I fjol hade man 2 292 unika besökare.

Lisa nattvandrar

I ur och skur, varje lördag ser man dem gå runt i sina röda jackor i Sjöstan – nattvandrarna. Lisa Bengtsson är en av eldsjälarna bakom den ideella verksamheten. Varje lördag finns nu vuxna ute på stadsdelens gator, för att prata med ungdomar och se till att det är tryggt och säkert.

Tobias som lär ut självförsvar

Södermalmsbon Tobias Höckert tränar tjejer att kämpa mot förövare, att sätta gränser, lita på sin intuition och lära sig hur man gör i hotfulla situationer i kursen ”Självförsvar för storstadstjejer”.

– Om jag kan få en av alla hundra jag träffat att få livet kännas aningen bättre, då har jag lyckats, säger Tobias Höckert.

Peter som vill bryta machokultur

Peter Svensson från Södermalm arbetar för att förebygga machokultur i Bajen och startade Huskurage tillsammans med sambon Nina Rung för fyra år sedan. Det är en ideell förening som får grannar att agera vid oro om våld i trapphuset, något som främst kvinnor drabbas av.

Turid på Kår 393

På Kår 393 på Södermannagatan finns en plats för alla. Kåren är en del av Frälsningsarmén och har kostnadsfritt hjälpt ensamstående mammor i åratal.
– Det handlar om att underlätta för en grupp som kanske inte har möjlighet att åka på semester på egen hand, säger Turid Bååth, verksamhetschef.


Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Södermalm lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gångvägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesodermalm@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som för utmärkelsen ”Min lokala Söderhjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgåsbord på Solliden-restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala hjälte får ett årskort för familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inredningskonsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners