ANNONS

Kolla! Vilka hjältar det finns i Danderyd

Fortsätt att nominera din hjälte fram till och med den 15 maj.
Fortsätt att nominera din hjälte fram till och med den 15 maj.
Här är några av de som nominerats till vardagshjälte i Danderyd och alla har minst en sak gemensamt – De gör något för andra. Vem är din lokala hjälte? Fortsätt nominera!
ANNONS

Jenny Grant vill att fler gör mer för fler

Jenny Grants insamling av matkassar har gett många en möjlighet att kunna fira jul trots en dålig ekonomi. Hon tror att människor mår bra av att få hjälpa till.

– Hela samhället är byggt på att vi ska klara oss själva och vi är duktiga när vi gör det. Men de här sakerna som vi gör för varandra är bra för samhället, säger Jenny Grant.

”Arne” ägnar sitt liv till att stötta unga i Danderyd

De flesta som är uppväxta i Danderyd vet vem ”Arne” är, eller Anders Arnstigen som han egentligen heter. Han jobbar på Fribergagården vid Mörby centrum och har arbetat med ungdomar i över 40 år.

– Mitt arbete med unga är ett sätt för mig att ge tillbaka och det är jätteviktigt att de unga får en bra uppväxt, säger Arne.

Thomas vill ge ungdomar en trygg miljö

Thomas Carlsson, 50, jobbar ideellt som ordförande för Stocksunds IF. 2017 inleddes även ett samarbete med kommunen för att involvera nyanlända ungdomar i spelet.

– Jag är uppvuxen i Enebyberg och tillbringade nästan varje dag på idrottsplatsen. Det har gett mig en bra relation till idrott. Kan man få det som barn kan det vara till hjälp genom hela livet, säger han.

Kvinnorna som fått hela Danderyd att löpträna

Elisabeth Norén och Maria Ellbrant är kvinnorna bakom löpgruppen ”Snygga snabba!”, som på bara några år vuxit till en mindre folkrörelse och lockar många kvinnliga löpare.

– Som tjej är du inte alltid bekväm att springa själv i skogen när det blivit mörkt. Sedan spelar det sociala också stor roll, och träningen såklart, säger Elisabeth Norén.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Danderyd lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltedanderyd@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter. Du kan nominera till och med den 15:e maj.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Danderydshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.