Kolla vilka hjältar det finns i Österåker!

Victor Persson
Victor Persson, Svinninge hjälper tusentals fåglar varje år, helt gratis.
Flera Österåkersbor, men inte så många Vaxholmsbor. Så ser det ut när ni läsare nominerat era vardagshjältar till oss. Här är ett axplock av de namn som hittills kommit in, men fortsätt komma med förslag. 15 maj är sista dagen att nominera!

Victor Persson, Svinninge, driver Stockholms vildfågelrehab och lägger all sin lediga tid på att rädda skadade och sjuka fåglar:

– De kan ha skadats av fiskelinor, skjutits eller blivit förgiftade, eller så har de brutit en vinge eller ett ben. Jag har hållit på med djur i hela mitt liv, säger han.

Victor Persson

Victor Persson hjälper fåglar året runt, med paus ”då det är Kalle Anka på julafton”. Foto: Claes Nyström

Filippa Sandquist startade Tjejskjutsen Åkersberga som hjälper flickor och kvinnor att komma hem säkert på kvällar och nätter:

– Jag såg på SVT om en tjej som hade skapat en tjejskjuts i Stockholm och jag tyckte det var en jättebra idé.  Varje gång när man ska åka hem brukar man ju åka med sina kompisar, men det värsta är sista biten när man går själv.
– Det är jättelätt att få folk att ställa upp, säger hon.

Filippa Sandqvist

Filippa Sandqvist startade Tjejskjutsen Åkersberga som växt till ett jättenätverk. Foto: Pekka Pääkkö

Populäre Christer Munthe jobbar som husfar på Österåkers gymnasium:

– Jag har mina husbarn som jag kallar dem där, och jag älskar dem för de gör så mycket för mitt liv. De behöver en vuxen person som de känner bryr sig om dem. Det är min stora uppgift.

Husfar Christer Munthe pŒå ÖsterŒåkers gymnasium äŠr 1000 % engagerad i eleverna.

Torill Findeisen, ordförande i Österåkers konstförening som varit drivande i den blomstrande  föreningen:

– När jag började hade vi 6 -7 000 besök på Länsmansgården. Då var husen fallfärdiga. Nu har vi 40-50 000 besökare på gården.

Torill Findeisen

Torill Findeisen, beskrivs som ”hjärtat och hjärnan” i Österåkers konstförening.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Roslagen lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjalteroslagen@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Roslagshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners