ANNONS

Kolla! Vilka hjältar det finns i Söderort

hjaltar-sammanfattning-söderort
Här är de som hittills nominerats till lokala vardagshjältar, men fler ska det bli.
Handlaren som vägrar ge upp, femtonåringen som räddade pojke från att drunkna, kvinnan som ger nyanlända lite vardag. Här i krokarna råder det ingen brist på hjältar. Fem har nominerats, fler ska det bli. Sista chansen att nominera din lokala vardagshjälte. Ta den!
ANNONS

Trots blod, svett och tårar ger Majid aldrig upp

Onsdagslivs heter butiken, men Majid finns här för sina kunder alla dagar i veckan. Inte ens jul- och midsommarafton står i hans väg då han istället bjuder in till persisk buffé och julmat. Trots tio rånförsök, att han blivit överfallen, fastbunden och slagen blodig i sitt hem ger han inte upp.

– Butiken är jätteviktig. Det här är en social träffpunkt. Själv försöker jag vara en förebild och göra bra saker.

Majid driver Onsdagslivs på Onsdagsvägen i Hökarängen alla dagar, året runt sedan 1997.

Shervin kämpar för att hjälpa unga som hamnat snett

Som uppväxt i Farsta vet Shervin Mehdi Nejad hur lätt det är att hamna snett som ung. Idag driver han verksamheten Ung & stolt med målet att motivera ungdomar till en bättre framtid.

– Jag har själv ett stökigt förflutet och vet hur det känns när man inte får hjälp med att ta sig ur det. Med Ung & stolt vill vi kunna erbjuda den hjälpen.

Shervin Mehdi Nejad är grundare till Ung & stolt.

”Vi har fått se statistik på hur ungdomsbrottsligheten i Farsta har sjunkit sen vi började vårt arbete” säger Shervin.

Lova drog upp medvetslös pojke ur vattnet

Bara en hand stack upp över vattenytan och femtonåriga Lova Blomqvist reagerade instinktivt. Hon drog upp pojken som ramlat och slagit i huvudet när han svingat sig från en lian.

– Han andades först inte, jag trodde att han var död. Men sedan började han väsa. Jag skrek åt de andra att ringa ambulans.

Lova Blomqvist räddade ung kille som ramlat i vattnet och blivit medvetslös.

Sophia gör det roligare för unga i Sköndal

Sophia Sjöholm är grundaren av Ungdoms Support i Sköndal som har öppet för ungdomar två kvällar i veckan på Sköndalsgården.

– Vi märkte att unga i Sköndal inte hade något vettigt att göra. Vi drog på oss västar och började nattvandra. Sen tog vi kontakt med Sköndalsgården och fick börja vara där.

Sophia Sjöholm har drivit Ungdoms Support i Sköndal med sin sambo sedan 2011.

Ki finns där för nyanlända i Sköndal

Ki Nilson Karnerud är en av grundarna av föreningen AKTTION – Aktivitet för integration – som startade 2014. Föreningen har idag 20 volontärer som arbetar med att aktivera och hjälpa nyanlända i Sköndal.

– Vi har en kvinnogrupp, en kör, ett språkkafé och en frågekväll när vi hjälper till med kontakter och att lösa vardagsproblem.

ki nilson karnerud akttion

”Jag har alltid jobbat med människor och hade ingen lust att sluta. Man får så mycket tillbaka” säger Ki Nilson Karnerud.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör söderort lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesoderort@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Söderortshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.