ANNONS

Kolla! Vilka hjältar det finns i Sollentuna

Hjältar i Sollentuna
Sju nominerade hjältar. Nu ska juryn utse finalister, och så småningom en vinnare.
Roger, Bengt, Anette, och Stella bryr sig, lyssnar och agerar – och de är alla några av de starka personligheter som Mitt i:s läsare tycker gör Sollentuna lite bättre.
Nu avgörs vem av dem som blir Min lokala Sollentunahjälte 2019.
ANNONS

Lennart Liljegren, eldsjäl i Rotebro IS i snart 70 år, har suttit och sålt bingolotter för föreningens räkning på Coop i Rotebro från morgon till kväll fyra dagar i veckan i 30 år.

Lennart Liljegren säljer bingolotter fyra dagar i veckan 8-17 i Coop i Rotebro.

Lennart Liljegren. Foto: Åsa Sommarström

– Jag har en så stark klubbkänsla, och så tycker jag om att jobba. Jag har fått mycket tillbaka också, olika utmärkelser och diplom och efter klubbens 100-årsjubileum i fjol fick jag och min fru gå på Idrottsgalan.

Roger Holgersson, butikschef på Ica Maxi i Häggvik, agerade snabbt när torkan i somras var på väg att tvinga Bögs gård till nödslakt i förtid. Han skänkte ett halvt ton äpplen som kördes ut till korna i kohagen.

Roger Holgersson butikschef på ICA Maxi i Häggvik. Min lokala hjälte.

Roger Holgersson. Foto: Stefan Källstigen

– Bögs gård är en viktig del av Sollentuna, de tar emot skolklasser och pensionärer till exempel. De gör så mycket, egentligen är det de som är hjältar.

Anne Grewin, superengagerad tränare i Sollentuna HK:s F07-lag, som ser lagkänsla, glädje och trygghet som minst lika viktiga delar som själva handbollen.

ANNONS

Anne Grewin, entusiatisk handbollstränare i Sollentuna nominerad till Min lokala hjälte

Anne Grewin. Foto: Åsa Sommarström

– Jag älskar handboll, men handboll är inte bara handboll. Det är också rörelseglädje, gemenskap, att utvecklas, ha kul, äventyret! Jag gör det här för att få vara med och skapa en lagkänsla och en miljö där alla vågar misslyckas.

Stella Eriksson, sedan 15 års ålder ideell ledare i Arena Satellitens satsning UMV-Ungdomar mot våld, brinner för att ge ungdomar trygghet med säkra evenemang – men också för att erbjuda en chans att utvecklas.

Stella Eriksson från Edsberg nominerad till Min lokala hjälte i Sollentuna för sitt engagemang i ungdomar mot våld.

Stella Eriksson. Foto: Åsa Sommarström

– Vi kan förändra livet för många unga som är med. Vi ger ansvar som skapar delaktighet och en tilltro till samhället. Jag tror på varje ungdoms inneboende kunskap.

Bengt Öhman startade tävlingsfri innebandy för barn och unga i Norrvikens skola. I 20 år har han, med fokus på rörelseglädje och kamratskap i stället för resultathets, skapat stark gemenskap i årskull efter årskull.

Bengt Öhman drivande bakom innebandylek på lördagar i Norrvikenskolan, cykelfesten och månskenspromenader. Nominerad till Min lokala Sollentunahjälte

Bengt Öhman. Foto: Åsa Sommarström

– Innebandyn är inte för innebandyn i sig. Det handlar om att träffas och lära känna varandra, om samvaro och att bygga en social gemenskap.

Christian Wallenborg, undersköterska på Bergkälla äldreboende i Rotebro, fixar uppskattade aktiviteter till de äldre. Han anstränger sig för att de inte bara ska få spela bingo och gå på andakt.

Christian Wallenborg mycket aktiv aktivitetsansvarig på Bergkälla äldreboende i Sollentuna.

Christian Wallenborg. Foto: Åsa Sommarström

– Det ska inte bara vara det där vanliga. De äldre vill också ha något nytt och gillar när det är lite annorlunda. Man ser glädjen och får så mycket tillbaka.

Anette Fällström, grundare och drivande kraft i Sollentuna Seniorgymnastik, har jobbat med seniorer och friskvård sedan 2005. När kommunen drog in stödet till seniorgympan 2016 startade hon på egen hand.

Anette Fällström ledare i Sollentuna seniorgymnastik.

Anette Fällström. Foto: Åsa Sommarström

– Balansträning och kroppsstyrka är en röd tråd i alla våra pass, men det är en social grej också, inte bara träning för kroppen. Vi dricker kaffe och äter mackor och frukt efter varje pass.

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen Min lokala hjälte 2019.

Den som vinner Min lokala hjälte 2019 vinner bland annat 2000 kronor i presentkort från MIO samt en inredningskonsultation av en av MIO:s erfarna inredare.

Vinnarna kommer att koras efter sommaren.

Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.