Kolla vilka hjältar det finns i Sundbyberg!

Hittills har fem personer nominerats för sina insatser.
Hittills har fem personer nominerats för sina insatser.
Fem personer har hittills nominerats till att bli årets Sundbybergshjälte.
Men än är det inte för sent! Ge oss era bästa tips på vardagshjältar som bidragit med stort och smått för att göra Sundbyberg till en bättre plats.

Kandidat nummer 1: Bo Palm

Pensionären Bo Palm, 83 år, är ordförande för Gubbverkstan på Järnvägsgatan 5, som håller många ensamma pensionärer sysselsatta om dagarna.

Kandidat nummer 2: Kenneth Olsson

2016 tröttnade Kenneth Olsson, 71 år, på alla fimpar på gården på Odalvägen och bestämde sig för att göra något åt skräpet. Han gick till fastighetsbolaget Förvaltaren och frågade om han inte kunde få anställning för att ta hand om gården – vilket han fick.

Kandidat nummer 3: Denita Landegren

Denita Landegren har nominerats för sitt arbete med Sumpan Allstar och Sumpan United, innebandy-och fotbollslagen för personer med funktionsnedsättningar.

Kandidat nummer 4: Ronny Westberg

Ronny Westberg, 74, är mångsysslare när det kommer till goda gärningar. Han anordnar språkkafé för nyanlända, hjälper pensionärer att hålla sig i form och ser till att de ensamma inte behöver känna sig lika ensamma.

Kandidat nummer 5: Lotta Fritz Gustafsson

Det var för mycket rasism och för otrevlig ton i kommentarerna i Sundbybergsgrupperna på Facebook.
Så Lotta Fritz Gustafsson och Leif Andersson drog igång gruppen Vänliga Sundbyberg som en motvikt.
Under året har gruppen växt till över 3200 medlemmar och de har också instiftat priset till Vänligaste Sundbybergaren.

Fakta

Så nominerar du din lokala hjälte

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Sundbyberg lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesundbyberg@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Sundbybergshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners