Här är hjältarna som gör Östermalm lite bättre

Peter Lööf, Magnus Nyrén och Ellinor Stattin.
Peter Lööf, Magnus Nyrén och Ellinor Stattin.
Peter Lööf hjälper ungdomar som hamnat fel, Magnus Nyréns gest har mättat hundratals behövande familjer på jul och Ellinor Stattin stöttar familjer som kämpar mot barncancer.
Här är alla hjältar som hittills är nominerade till Min lokala hjälte på Östermalm.

Min lokala Östermalmshjälte lyfter fram människor som gör gott, inspirerar andra, och bidrar till att skapa en positiv känsla i området där de bor.

Här är hjältarna som hittills är nominerade år 2019!

Peter Lööf – en hjälpande hand för unga

Peter Lööf vet vad en hjälpande hand kan göra för skillnad. Under hans 30 år på Slagskeppet, Sveriges äldsta thaiboxningsklubb, har han engagerat sig i mer än bara den fysiska träningen.

– Peter är en bra mentor och många ser honom som en extrapappa. Han motiverar de som har ätstörningar att äta, sitter i telefon med personer som ringer och vill prata på kvällar och nätter. På nyår satt han i telefon med en person som ville ta sitt liv. Han ger alltid av sin tid, säger hustrun Pernilla Wass Lööf.

Peter Lööf jobbar på Slagskeppet. Peter är nominerad till min lokala hjälte på Östermalm.

Peter Lööfs uppmaning till andra är att lyssna mer på varandra. Foto: Pekka Pääkkö

Magnus – ica-handlaren med stort hjärta

Under flera år har behövande familjer i Stockholm fått matkassar hem till jul. Kanske skulle det inte vara möjligt utan Ica-handlaren Magnus Nyréns hjälp.

Han lånar ut lastkajen på Fältöversten och ser till att matkassarna blir så bra som möjligt – helt utan ekonomisk vinning.

– Mange har världens största hjärta och jag är otroligt tacksam över hans hjälp. Utan honom hade det inte fungerat, säger Ingela Janlert, grundare till ideella organisationen Basket Brigade i Stockholm.

Förra året delades 230 matkassar ut tack vare det hårda arbetet. Foto: Pekka Pääkkö/Peter Waltz

Ellinor – ett stöd för de som kämpar

När Ellinor Stattins 3-årige son Sebastian fick leukemi som 1,5-åring förändrades allt. Nu hjälper hon andra som också kämpar mot barncancer.

Hon har startat föreningen Ajabajacancer, där alla pengar går till att underlätta för de drabbade familjer som försöker få ihop vardagen efter ett barncancerbesked.

Ellinor Stattin, lokal hjälte Östermalm.

Ellinor Stattin jobbar ideellt flera timmar om dagen. Foto: Christian Lärk

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera:
Huvudpartners