Vad är en hjälte för dig, Lotta?

Lotta Molander, på kvinnojouren i Huddinge, blev utsedd till Min lokala hjälte 2018.
Lotta Molander, på kvinnojouren i Huddinge, blev utsedd till Min lokala hjälte 2018.
Hallå där Lotta Molander, på Kvinnojouren i Huddinge, som sitter i juryn för Min lokala hjälte 2019.

Vad är en vardagshjälte för dig?

– De är de människor som slåss oförtrutet mot orätt och drakar i sina egna eller andras liv. Men mina speciella hjältar är alla barn som lever i familjer med krångel och trassel. De är små, rättslösa och utelämnade till vuxna.

Vad tror du skulle kunna göra Huddinge till ett ännu bättre ställe att på bo i?

– Det är samma som i hela Sverige. Om alla blev lite mer mänskliga och det inte enbart var marknaden och pengar som styrde så skulle det bli bättre. I Huddinge behöver vi också få bättre samverkan mellan polis och socialtjänst, ja mellan alla som har att göra med familjer. I dag är det så mycket krångel, att ärenden hamnar på olika avdelningar och att anställda inte kan samverka på grund av tystnadsplikt till exempel.

Vinnaren Lotta Molander tillsammans med de andra finalisterna Lova Blomqvist och Lars Björkén när Min lokala hjälte utsågs i Kungens Kurva, hösten 2018.

Du blev Min lokala hjälte 2018, vad har det betytt för dig?

– Det är en uppmärksamhet som värmer. Det är pepp och ett kvitto på att det som jag gör  är bra. Det ger glädje och en ny energi att fortsätta. Det är ganska många som har grattat mig, både främlingar på gatan och på min arbetsplats.

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera:
Huvudpartners
Lokala partners