ANNONS

”Det går att vara hjälte på olika nivåer”

Nanushka Yeaman arbetar som kulturhandläggare, men är för närvarande föräldraledig.
Nanushka Yeaman arbetar som kulturhandläggare, men är för närvarande föräldraledig.
Älvsjöbon Nanushka Yeaman är en av jurymedlemmarna i Min lokala söderortshjälte, där vi lyfter fram personer som gjort bra insatser.
Själv är hon grundare av Facebookgruppen Tryggare Älvsjö/Solberga.
– Den som genuint ställer upp för andra, och gör skillnad – det är en vardagshjälte, säger hon.
ANNONS

Vad tycker du gör någon till en vardagshjälte?

–  Att personen har ett extraordinärt engagemang, och genuint ställer upp för andra på ett sätt som gör stor skillnad. Jag tror att fler skulle kunna bli vardagshjältar. Man behöver inte offra hela sin fritid, det går att vara vardagshjälte på olika nivåer. Att sprida glädje, lyfta blicken från telefonen och prata med någon – det betyder så mycket. Vi är ett land med många ensamma.

Hur kan du i ditt uppdrag som admin för Tryggare Älvsjö/Solberga påverka ditt närområde?

– Genom att lyfta saker som inspirerar och moderera så att det blir en trevlig ton. Facebookgruppen ger mig en jättechans att koppla ihop människor och påminna folk om att vi kan göra saker tillsammans. I höstas arrangerade jag en barnfestival med barndisco, livemusik och springlopp  i Sjörövarparken . Det var ett sätt att ta tillbaka vår park och fylla den med glädje i stället för kanyler.

Vad tror du skulle göra stadsdelen till en ännu bättre plats att bo på?

– Vi behöver ju mer kultur i Älvsjö, någon form av samlingslokal och fler kulturintresserade som vill starta projekt. Jag saknar framför allt vardagsmagi och oväntade och roliga överraskningar, filmquiz, stickningskonserter eller ett sommarpiano på torget som vem som helst kan spela på. Det bor ju hur många kulturarbetare som helst i Hägersten-Liljeholmen. De får gärna komma hit och rädda oss (skratt).

 

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör söderort lite bättre.

ANNONS

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesoderort@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Söderortshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners