Ursula – en vardagshjälte på Kometvägen

Min lokala hjälte; Ursula Starby, fastighetsvärd i Venus brf i Grindtorp;Täby
Fastighetsvärden Ursula Starby blir rörd över nomineringen till Min lokala hjälte i Täby.
Ursula Starby har hittat sin plats i livet. Hon är vardagshjälten som både bor och jobbar på Kometvägen och Meteorvägen i Täby.
– Jag har hittat mina talanger här. Det dröjde, men det är aldrig försent, säger Ursula Starby, som har nominerats till Min lokala hjälte i Täby.

För Ursula Starby, som är 67 år, betyder deltidsjobbet som fastighetsvärd på Kometvägen i Grindtorp mycket mer än heltidsjobb. Och hon älskar det.

– Jag började från noll och visste ingenting och lärde mig allt. Det tycker jag är kul.

Ursula rörd över nomineringen

Ursula är född i Polen. Hennes liv har inte varit lätt. Ändå återkommer hon gång på gång till tacksamheten hon känner varje dag. Hon blir också rörd till tårar över att ha blivit nominerad till Min lokala hjälte i Täby.

– Hon är verkligen en fantastisk tillgång och ger otroligt mycket hjälp alla dygnets timmar. En riktig eldsjäl, säger Sofia Parmström, som bor i huset och ligger bakom nomineringen till Min lokala hjälte.

Vill skapa trygghet i huset

Ursula förklarar att det bästa med jobbet är att hon har med människor att göra. Hon gillar att hjälpa till och vill att de äldre i huset ska känna sig trygga. Hon är också i allt hon gör noga med detaljerna.

– Det måste fixas till 150 procent och jobbet ska göras helst i går, säger Ursula och skrattar samtidigt som hon tillägger att målet är att snart ha ett nyckelregister över glömda utrymmen och alla 704 lägenheters förråd för ett sådant har inte funnits tidigare.

”Jag växte jättemycket”

För somliga som försöker hitta sig själva börjar den resan på en yogamatta. För Ursula Starby började det med att hon gick på bostadsrättsföreningens stämma och blev invald som suppleant i styrelsen.

– Jag blev omfamnad av hela styrelsen direkt. Det behövde jag för jag var väldigt liten i själen. Jag växte jättemycket, säger Ursula Starby.

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera:
Huvudpartners
Lokala partners