”En hjälte vågar gå utanför sin trygghetszon”

Johan Olsson.
Johan Olsson.
Johan Olsson är en av jurymedlemmarna i Mitt i:s satsning "Min lokala hjälte". Till vardags jobbar han som ställföreträdande lokalpolisområdeschef på Solnapolisen.

Vad är din definition av en vardagshjälte?

– Det är någon som är modig, men samtidigt är ju definitionen av mod väldigt individuell. Det som är modigt i mina ögon behöver inte vara det för någon annan. För mig är en vardagshjälte någon som vågar gå utanför sin egen trygghetszon – och göra något för andra.

Du har ju god förankring till Sundbyberg och Solna genom ditt jobb som polis – hur tänker du att du i ditt arbete påverkar ditt närområde?

– Jag vill inte slå mig själv för bröstet, men däremot slår jag gärna ett slag för min personal. De är ute i en exponerad miljö och jobbar för att alla ska känna sig trygga.

Vad tror du skulle göra Sumpan och Solna till en ännu bättre plats att bo på?

– Vi är ju en storstad, med de symptom som kommer med detta – man går in lite mer i sig själv. Då är grannsamverkan exempel på ett bra sätt att bry sig om personerna i ens närhet. Sånt är omöjligt för en myndighet att ersätta.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Sundbyberg lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesundbyberg@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Sundbybergshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners