ANNONS

Hjälten Bashar kämpar vidare för de unga i Sollentuna

Bashar Tancro Hussein Sollentuna
Bashar Tancro Hussein var först att utses till Min lokala Sollentunahjälte då han vann priset 2018.
Bashar Tancro Hussein var först med att utses till Min lokala Sollentunahjälte 2018.
I dag, snart två år senare, fortsätter hans arbete med oförminskad styrka för att hjälpa unga Sollentunabor att komma in i arbete eller studier.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i:s initiativ Min lokala hjälte lyfter fram människor som gör gott, inspirerar andra, och bidrar till att skapa en positiv känsla i området där de bor.

2018 utsågs Bashar Tancro Hussein till Min lokala Sollentunahjälte för sitt engagemang för unga i Sollentuna

– Det är viktiga frågor. Det är sådant jag brinner för, säger han.

Jobbar med jobbcoachning

Bland annat har han varit fritidsledare på Ringen och Röda Rummet, varit med och startat Möjligheternas Plats på Malmvägen och varit ledare för drive in-fotboll på Arena Satelliten.

I dag har Bashar Tandro Hussein ett eget företag som arbetar med jobbcoachning där han hjälper unga att gå från utanförskap till sysselsättning.

Driver drive in-fotboll på lördagar

Samtidigt är han fortfarande ideellt aktiv i Möjligheternas Plats, sitter som ersättare för Socialdemokraterna i kultur- och fritidsnämnden, och är projektledare för drive in-fotboll i fotbollshallen på Norrvikens IP på lördagskvällar.

– Det har vuxit jättemycket. Varje lördag kommer cirka 200 besökare dit mellan 20 och 23.30. Det är en av de bäst fungerande verksamheterna för ungdomar i Sollentuna och jag är glad att det har blivit något så positivt.

”Ett stort pris för mig”

Bashar Tandro Hussein har fått ta emot en rad stipendier och priser, men att utses till Min lokala Sollentunahjälte betydde mycket berättar han.

– Det är ett stort pris för mig, ett erkännande som visar att andra har sett ditt arbete. Att få uppskattning är viktigt, det får mig att vilja fortsätta att jobba för ett bättre samhälle, ett bättre Sollentuna, ett bättre Sverige. Det är också viktigt att lyfta positiva krafter i tidningen, säger han.

ANNONS

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera
Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.