ANNONS

Hjälten Carolines Lindaus Fritidshjälp bara växer

Hjälte
Just nu är det extra mycket att göra för Caroline Lindau. Många ansöker om hjälp med de terminsavgifter som ska betalas in så här års.
2018 blev Caroline Lindau den första som fick utmärkelsen Min lokala hjälte i Vallentuna. Vi ringde för att höra vad som hänt sedan dess.
Massor, visade det sig.
ANNONS

Hon utnämndes till lokal hjälte för att hon tillsammans med sin man Jesper driver Fritidshjälpen, som hjälper ungdomar att delta i fritidsaktiviteter oavsett hur deras familjer har det ekonomiskt. För när det är ont om pengar i familjen innebär det ofta att barnen ställs utanför sammanhang de mår bra av.

Caroline blev Min lokala hjälte i Vallentuna

Men fritidsaktiviteter som idrott eller musik innebär ofta kostnader för terminsavgifter, utrustning och instrument. Därför hjälper Fritidshjälpen till genom bidrag eller förhandlar med föreningar om att skänka avgiften.

Caroline Lindau har inte direkt legat på latsidan sedan hon fick vår utmärkelse. När vi når henne på telefon befinner hon sig på utbildning med jobbet. Och massor har hänt med Fritidshjälpen.

Generösare i norr

– Det finns ett enormt intresse så förra året öppnade vi för ansökningar från hela landet, berättar hon. 

Att jobba nationellt har också lett till en oväntad iakttagelse.

– Ovanför Gävle är man mer engagerad och generös. Runt Stockholm och norrort är det inte lika enkelt. Men norrut tycker man att det är självklart att hjälpa till.

Fritidshjälpen lyfter också själva fram vardagshjältar under en gala för eldsjälar. Och snart kan de, genom samarbete med företag, också öppna en lagerlokal för utrustning som människor skänkt. Där ska man kunna få, låna eller köpa det man behöver.

ANNONS

Hur hinner du med allt?

– Man får ta av den tid man har, säger hon enkelt. Ibland är det mer att göra, ibland mindre. Just nu får vi in jättemycket ansökningar om hjälp med vårterminsavgiften.

 

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.