Daiva hyllas för sin magiska undervisning

Daiva Juskaitis är nominerad till Mitt i Täbys vardagshjälte.
Daiva Juskaitis är nominerad till Mitt i Täbys vardagshjälte.
Rösjöskolans lärare Daiva Juskaitis hyllas av föräldrar och elever för sin helhjärtade undervisning. Nu är hon nominerad till Mitt i Täbys vardagshjälte.
– Jag blir väldigt rörd, säger hon till Mitt i.

Föräldrar och elever i Rösjöskolan har skrivit i ett mejl till redaktionen att läraren Daiva Juskaitis förtjänar att uppmärksammas för sin entusiasm och sin näst intill magiska undervisning.

– Det känns jätteroligt, jag blir otroligt berörd, säger hon.

Grattis till nomineringen! Har du någon speciell filosofi som lärare?

– Jag tror väldigt mycket på att kombinera värme och ödmjukhet med tydlighet och struktur. Man ska kliva in i klassrummet som den självklara pedagogiska ledaren samtidigt man måste skapa en tillåtande miljö där barnen inte ska känna sig rädda för att misslyckas.

Vad ger läraryrket dig?

– Det är framförallt mötet med barnen och den otroliga kick man får av att se hur de växer upp och blir människor som kan resonera och argumentera på egen hand.

Har du alltid velat bli lärare?

– Hela min släkt ville att jag skulle bli läkare, men jag gick emot strömmen. Ända sedan jag var åtta eller nio år har jag härmat och varit nyfiken på mina lärare. Mycket av det jag såg då har präglat hur jag är som lärare idag.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Täby lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltetaby@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Täbyhjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners