ANNONS

Ideell chaufför bussar Sollentuna VK land och rike runt

Mikael Sandvall nominerad till Min lokala hjälte i Sollentuna
Vill det sig illa blir det en långresa med ena laget på lördagen och en till med det andra på söndagen. "Ja det kan bli 190 mil på en helg."
Han kör bussen till alla bortamatcher med Sollentuna VK:s herr- och damlag. Värnamo tur och retur på lördagen, och Örkelljunga på söndagen. Lämna bussen på natten, hem till Sollentuna för ett par timmars sömn. Och så jobb dagen därpå.
Nu är Mikael Sandvall nominerad till Min lokala Sollentunahjälte.
ANNONS

Lördag morgon, strax före 9. Spelare efter spelare i Sollentuna VK:s herrlag dyker upp vid samlingsplatsen utanför Arena Satelliten.

Mikael Sandvall nominerad till Min lokala hjälte i Sollentuna

Spelarna i Sollentuna VK:s herrlag på väg in i bussen för att åka till Jönköping där de ska besegra Habo med 3–2. Foto: Åsa Sommarström

Mikael Sandvall är redan på plats, redo med bussen han hämtat i garaget i Saltsjöbaden kvällen före.

– Det här är sovmorgon. I dag ska vi bara åka till Håbo. På de längre resorna brukar vi åka härifrån klockan 6, säger Mikael.

Ville hitta ett sätt att hjälpa till

Han har inga egna barn i något av Sollentunas elitlag. Så vad driver honom att spendera en hel helg bakom ratten och komma hem till Törnskogen mitt i natten några ynka timmar innan klockan ringer och förkunnar att det är måndag morgon och dags att gå till jobbet?

– Mina döttrar började spela för tio år sedan och jag har aldrig spelat volleyboll själv så jag kände inte att jag kunde hjälpa till som tränare eller så. Då ville jag hitta något annat sätt att bidra, säger han.

Tog körkort för stor buss

Engagemanget växte och snart satt Mikael i klubbens styrelse och upptäckte att det var svårt att få ihop ekonomin.

– Elitlagens resor var en stor kostnad så jag började köra med minibuss till de bortamatcher som låg närmast.

ANNONS

Mikael Sandvall nominerad till Min lokala hjälte i Sollentuna

Mikael Sandvall tog busskörkort 2017. Nu kräver alla bolag som hyr ut stora bussar att man även har yrkesförarkompetensbevis. ”Jag har anmält mig för att ta YKB också, det är fyra veckors helttidsstudier”, säger Mikael Sandvall. Foto: Åsa Sommarström

2017 tog Mikael busskörkort för att kunna köra en stor buss med plats för både herr- och damlaget.

– Förbundet försöker lägga matcherna så att våra herrar och damer spelar samma dag i samma del av landet, men den här säsongen har det blivit många helger med en tur på lördagen och en på söndagen.

Då passar du på att ta det lugnt de helger Sollentuna VK har hemmamatcher antar jag?

– Nja, min fru och jag arrangerar hemmamatcherna. Jag brukar sköta det tekniska.

Snart kanske döttrarna får åka med

Mikael är glad över att någon har nominerat honom till Min lokala Sollentunahjälte, även om han inte känner sig som en sådan.

– De som verkligen sliter är alla spelare och tränare i herr- och damlagen, de som tränar flera kvällar i veckan, säger han.

Mikaels döttrar är båda duktiga spelare, 17-åriga Emma på Riksidrottsgymnasiet i Falköping och 15-åriga Elin i Sollentuna VK:s C-lag. Om ett par år kanske de till hör Sollentunas A-lag – och får åka med i pappas buss.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera
Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.