ANNONS

Ingen Martin, ingen Danderydsbio

Martin Voss-Schrader är mannen bakom ideella filmklubben i Danderyd.
Martin Voss-Schrader är mannen bakom ideella filmklubben i Danderyd.
Redan på gymnasiet såg Martin Voss-Schrader till att kvalitetsfilmen hade en plats i Danderyd. Idag närmar han sig pensionen men har inga tankar på att lägga projektorn på hyllan.
ANNONS

Under gymnasiet och fram till lumpen pysslade Martin Voss-Schrader med filmklubben i Danderyd, och efter gymnasiet och lumpen har han pysslat med allt annat under filmbranschens paraply. Från fotograf genom alla led fram till bioduken.

Hur kommer det sig att du kom tillbaka till filmklubben?

– Film ska ses på bio och inte hemma på burken, så när jag hörde att Danderyds enda biograf skulle lägga ner -91 så kände jag mig illa tvungen.

Vad är så speciellt med bio?

– Biografupplevelsen är tredelad. Först så är det såklart filmen med sina eventuella konstnärliga kvaliteter. Det andra är tekniken, en bild lika stor som ett mindre hus och ett ljud som du aldrig kan få till hemma. Det tredje, men inte minst viktiga, är den sociala aspekten. Att se film tillsammans med 100 medresenärer är en helt annan grej än att sitta själv i soffan.

När slutar du?

– Förutom att vara ordförande för Danderyds filmklubb sitter jag också i riksstyrelsen för Sveriges förenade filmstudios i minst fyra år till, och det tar nog inte slut där.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Danderyd lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

ANNONS

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltedanderyd@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Danderydshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

ANNONS