Efter alla insatser för Danderydshockeyn – Anders Holm är Mr SDE

Anders Holm aka Mr SDE är nominerad till Min lokala Danderydshjälte för sitt tjugoåriga engagemang i SDE
Anders Holm, aka Mr SDE är nominerad till Min lokala Danderydshjälte.
Idrotten har länge stått i fokus i Anders Holms liv. Han har gett vad han kan till idrotten och byggde upp ishockeyklubben SDE. Nu är Anders nominerad till Min lokala Danderydshjälte.
– Det bästa av allt är att se unga brinna för något. Det ger mer energi än det tar, säger han.

Anders Holm sitter som vice ordförande i ishockeyklubben SDE. Han var med från starten när Stocksunds IF och föreningen DanderydEnebyberg slogs ihop och lade grunden till vad klubben är i dag.

I folkmun kallas han numer för Mr SDE.

Under många år låg Anders Holms främsta fokus på hockeyskolan i föreningen. Detta arbete gjorde han tillsammans med den förra sportchefen Daniel Broberg som också var med från klubbens start.

– Det har varit väldigt roligt att vara med om att forma och driva vår hockeyskola. Den är verkligen basen i vår verksamhet och fungerar inte hockeyskolan har man tillslut inte några lag i de äldre åldrarna heller, säger Anders Holm.

Anders Holm aka Mr SDE är nominerad till Min lokala Danderydshjälte för sitt tjugoåriga engagemang i SDE

Började med sonens idrottande

Att Anders Holm blev engagerad inom idrotten kan han tacka sin son för. Det var när sonen började i Danderyds sportklubb som pappa Anders hängde på och sedan dess har det ideella arbetet inom idrotten tagit upp mycket av hans tid.

Även om det föreningslivet ibland kräver mycket tid och slit tycker Anders ändå att han får mer energi än vad han gör av med.

De är fortfarande oförstörda och sprudlar av glädje trots att de knappt kan åka skridskor

Anders Holm

– För mig ger det så mycket mer än vad det har tagit energimässigt. När jag behöver ladda batterierna går jag helst och titta på när de allra yngsta spelar en match. De är fortfarande oförstörda och sprudlar av glädje trots att de knappt kan åka skridskor, säger han och skrattar.

Nu är Anders Holm nominerad till Min lokala Danderydshjälte för sina insatser för de yngre i klubben. Men vad är egentligen en hjälte?

– En hjälte är förmodligen någon som jobbar för andra och inte sig själv. Men sedan är det också en ära att se framgångar av det jobb man lägger ner.

Anders Holm aka Mr SDE är nominerad till Min lokala Danderydshjälte för sitt tjugoåriga engagemang i SDE

Vem är din lokala hjälte?

Huvudpartners