ANNONS

Is-hjältarna finns i Aspudden

Magnus Lindgren och Schiaffino Musarra.
Magnus Lindgren och Schiaffino Musarra.
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren och Schiaffino Musarra ser varje vinter till att det blir skridskobana på grusplanen vid Aspuddens IP.
De spolar, skrapar och skottar – helt ideellt. Riktigt lokala hjältar helt enkelt.
- Man blir blöt och kall. Men det är ju så kul, säger Magnus Lindgren.
ANNONS

Grusplanen, eller grus-Linnea som den kallas, har alltid spolats på vintern. För tolv år sedan blev Magnus Lindgren tillfrågad om han ville ta över uppgiften av en granne som spolat i många år. Han tackade ja, och så har det fortsatt. För några år sen tog Schiaffino Musarra kontakt med Magnus och erbjöd sig att hjälpa till.

Tillsammans har de lagt ner en oändlig massa tid på att få planen i ordning. Belöningen för ismakarna är att se de åkande på isen.

– Nyligen hade vi skridskodisco. Det kom runt 500 personer, säger Magnus Lindgren.

Vad är det som driver er?

– Att skapa en gemenskap och någonting roligt för alla boende i Aspudden, säger Schiaffino.

Leif Pettersson: ”Man ska lyssna på barnen”

Vad får ni för reaktioner?

– Alla är väldigt positivt inställda men de flesta blir också väldigt förvånade när de får höra att det är två ”locals” som gör detta på eget initiativ utan egentlig hjälp från staden, säger Magnus.

ANNONS

Hur mycket tid  lägger ni ner som ismakare?

– Det är svårt att säga, i början av säsongen tar det väldigt, väldigt lång tid. De första spolningarna tar fem sex timmar. Men när vi väl har en isgrund  går det betydligt snabbare, säger Schiaffino.

–  Jag skulle tro att vi totalt sett lägger 100-120 timmar per säsong, säga Magnus. 

Vad har skridskobanan betytt för gemenskapen i området?

– Jag tror att den har betytt mycket. På vintern finns det inte så mycket aktiviteter i området. Isbanan lockar massor med människor i alla åldrar som gör saker tillsammans, säger Magnus.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör söderort lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesoderort@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Söderortshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners