ANNONS

Här är några av Järvas lokala hjältar

Kolla in några av våra Järvahjältar!
Kolla in några av våra Järvahjältar!
Kolla vilka fina hjältar vi har i Järva. Här är några av dem som hittills blivit nominerade till "Min lokala hjälte".
Den 15 maj är det sista chansen att nominera, vem är din lokala hjälte?
ANNONS

Soraia Guled

Husbybon Soraia Guled är sjuksyrra på dagarna och jobbar på Husby fritidsgård om kvällarna.

Men det är ungdomarna hon brinner mest för. Hon vill ge dem perspektiv och få Järvaungdomarna att inse att de kan ta sig dit de vill.

– Jag vill visa Husbys unga att hela världen är till för dem, säger hon.

Ibo Njie

Ibo Njie har i 25 år varit ungas fasta punkt på ungdomsgården i Rinkeby. Under åren har han varit en förebild för hundratals ungdomar i Järva och arbetat på Rinkebys ungdomsgård. 

– Det finns inget bättre än människor. Min tid är till för människor, säger han.

Det var därför han på 90-talet slutade arbeta som vakt inne i city och började träna unga i basket i Rinkeby, för att sen bli ungdomsledare.

ANNONS

Sirag Sheikomer 

Husbybon 26-årige Sirag Sheikomer är en eldsjäl som har ett stort hjärta för ungdomarna i Akalla, Husby och Kista. Förutom att han är sportchef för Husby FF ser han till att ungdomarna i närområdet kan spela spontanfotboll på helgerna i Ärvingehallen. Han jobbar även extra på Husby ungdomsgård – och pluggar till socialpedagog.

Hossein Alfak

Hossein Alfak, ordförande i företagarföreningen i Tensta, ser till att Tenstas handlare samlar sina krafter. 

– Handlarna har det förbaskat tufft. Det är köpsvaga konsumenter och hög kriminalitet. Samtidigt är det just småföretagare i utsatta områden som är benägna att ge folk som inte bli anställda av stora fina företag en chans, säger han. 

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Järva lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltejarva@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Järvahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.