Han jobbar i motvind för att rädda idrottsplatser

Mattias von Malmborg, Lokal hjälte i Nacka. Vid Nacka IP Han jobbar ideellt för att rädda Nacka IP
Mattias von Malmborg, lagledare i Jarlabergs IF
Han hoppas rädda kvar Nacka IP, trots motvind.
– Alla politiker är beroende av ett väljarstöd, där hoppas jag på opionsbildning, säger Mattias von Malmborg, Jarlaberg IF.
Vem är din hjälte? Nu drar Mitt i igång vår stora satsning Min lokala hjälte 2019 – och vi vill vi ha din hjälp! Nominera de som gör Nacka lite bättre.

Inför valet var Nacka IP en het fråga, inte minst bland de många barn och föräldrar som dagligen tränar och spelar på idrottsplatsen. Politikerna har beslutat att bygga bostäder på marken.

Själv lagledare

Mattias von Malmborg, förälder till barn i Jarlabergs IF, tillika lagledare i föreningen, är kanske den som har engagerat sig mest i idrottsplatsens bevarande. Ända sedan föreningarna i maj förra året fick vetskap om byggplanerna har Mattias drivit ett opinionsarbete för att rädda kvar idrottsplatsen.

– Jag engagerar mig för barn och ungdom, att de ska kunna idrotta i sitt närområde.. I dag kan vi knappt träna eftersom det råder stor kapacitetsbrist på idrottsanläggningar i Nacka. Problemet är att Nacka växer hela tiden men det finns ingen reell plan för utbyggnad av till exempel fotbollsplaner. Risken är att barn hamnar utanför föreningslivet, det ser jag som stora samhällsproblemet, när barn inte har möjlighet att komma in i föreningslivet. Vad händer då?

Mattias von Malmborg skapade en Facebookgruppen Rädda Nacka IP, där alla som önskar kan vädra sina åsikter. 

Hur mycket tid lägger du på Facebookgruppen?

– Det har varierat. Inför valet lade jag flera timmar per dag, det varierar. Jag försöker ha ett antal inlägg i veckan, ett arbete jag gör på fritiden på kvällarna.

Vad skulle hända om du inte engagerade dig?

– Jag tror att det politiska etablissemanget skulle tysta ned frågeställningen. Därför är det  viktigt att hålla kvar opinonstrycket eftersom planeringen av nya Nacka pågår just nu.

Hoppas på förändring

Han hoppas att politikerna ska ändra sid:

– Alla politiker är beroende av ett stöd, där hoppas jag på opinionsbildning.

Mattias von Malmborg, Lokal hjälte i Nacka. Vid Nacka IP Han jobbar ideellt för att rädda Nacka IP

Mattias von Malmborg ser en fara att bollplaner får stå tillbaka när Nacka växer

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera:
Huvudpartners