ANNONS

Johan ser till att hundratals får hjälp i coronatider

Min lokala hjälte i Åkersberga Johan Holmström
Johan Holmström handlar åt behövande.
I början av mars startade Johan Holmström en Facebook-grupp för att kunna hjälpa coronadrabbade med inhandling av mat. Idag har gruppen över 900 medlemmar och hundratals människor har fått vardagshjälp.
För sitt initiativ och engagemang har Johan nominerats till Min lokala hjälte.
ANNONS

Grattis till nomineringen – hur känns det?

– Skämtar du nu? Jag får gåshud, det är helt sanslöst. Jag är helt chockad.

– Jag tycker att alla som gjort en insats i gruppen är hjältar. Vi är snart 900 stycken. Alla i gruppen ska känna sig nominerade. Alla ska känna sig delaktiga. Man är inte ensam om någonting egentligen, man måste vara lite ödmjuk. Men vad glad jag blir, säger han.

På bara en månad har Johan Holmströms grupp på Facebook – ”Corona – Hjälp till med inköp till riskgrupper, Danderyd – Norrtälje” fått 900 medlemmar. Tillsammans täcker de frivilliga in Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Österåker och Norrtälje.

Hur har det varit sen du startade gruppen?

– Vi har haft att göra. Vi har haft ett par hundra drabbade som vi har hjälpt, från Danderyd upp till Norrtälje. Det är många som sitter i karantän och som är sjuka och inte kan gå ut. De behöver få hjälp med vardagssaker. Det primära har varit att handla mat, men även att gå ut med hunden. De drabbade är ju väldigt tacksamma, de blir otroligt glada när vi kommer. Det känns fantastiskt skönt att kunna hjälpa.

Har du alltid varit hjälpsam?

– Jag vill gärna hjälpa andra så mycket jag kan. Jag tror att det är viktigt att hjälpas åt, inte bara i kristider utan i alla tider.

Min lokala hjälte i Åkersberga Johan Holmström

Johan Holmström och Malin Arnkvist, butikschef Ica Trevehallen i Åkersberga. Foto: Åsa Sommarström

ANNONS

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.