ANNONS

Josefin gör det svåra lätt – med egen tidning

Josefin Hallgren, kunskapstidningen. Nominerad till min lokala Järfällahjälte.
Josefin Hallgren, kunskapstidningen. Nominerad till min lokala Järfällahjälte.
Ingenjören och tidningsmakaren Josefin Hallgren vill få barn och unga att hänga med i krångliga vetenskapliga fakta. Nu har hon nominerats till Min Lokala Järfällahjälte för sitt engagemang.
ANNONS

Varför startade du en egen tidning?
Jag älskar att inspirera och jag älskar att skriva om vetenskap och teknik på ett enkelt sätt. Jag tycker att det här är så jävla kul, ursäkta sovdomen! Det började när jag arbetade som skribent, kommunikatör och forskare på ett forskningsinstitut. Då jobbade jag mot vuxna men tyckte att forskning och teknik alltid görs så krångligt. När forskare kommunicerar blir det sällan på ett sätt så att folk begriper, utan de vill mest verka kunniga. Jag kan förstå det, men jag började irritera mig mer och mer. 

Jag försökte påverka forskarna att se nyttan av att sprida sin forskning och teknik på ett enkelt sätt.

Sen har jag själv barn och började då fundera på om det fanns magasin som på ett enkelt sätt förklarar vetenskap och teknik för barn. Det fanns inte, så då tänkte jag att jag helt enkelt får göra ett själv. Då blev det Kunskapstidningen.

Hur går det?
Att ta fram en tidning är ett stort projekt och jag skulle behöva en partner. Första numret finansierade jag helt själv, det andra med en kickstarterkampanj och det som kommer nu med lite försäljning av tidningen på nätet. Men jag vill så gärna ge bort tidningarna så jag är väl inte en jättebra affärskvinna kanske. Däremot har jag ett samarbete med Jakobsbergs Folkhögskola och Runö Folkhögskola. Utan de hade det varit ännu svårare.

Vad drömmer du om i framtiden?
Jag önskar att en affärsängel trillar ner från himlen och ger mig en slant så jag kan fortsätta.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Järfälla lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

ANNONS

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltejarfalla@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Järfällahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.