ANNONS

Hur känns det att bli nominerad som hjälte?

Torill Findeisen
Torill Findeisen
Torill Findeisen, beskrivs som "hjärtat och hjärnan" i Österåkers konstförening som gett nytt liv åt Länsmansgården. Nu har hon nominerats i Lokaltidningen Mitt i:s satsning Min Lokala Hjälte.
ANNONS

– Men oj! Vad kul! Vad roligt!!!

Har du någon aning varför du nominerats?

– Jag tror jag kan tänka mig varför. När jag började som ordförande för konstföreningen för nio år sedan hade vi 6 -7 000 besök på Länsmansgården som ägs av föreningen. Då var husen fallfärdiga.

– Men jag har sett till så att vi fått pengar så vi har kunnat restaurera de gamla 16-1700-talshusen. Det var ett otroligt arbete.

– Nu har vi 40-50 000 besökare på gården.

– Vi har verksamheter för alla. Det finns så mycket att göra där.
Man vill ju att folk ska komma och uppleva vilket fantastiskt ställe det är – inte bara från kommunen, utan folk från hela Stockholmsområdet.

Vem skulle du själv vilja nominera som vardagshjälte?
– Staffan Lundmark som håller i Bingo på Enebacken. Han har forskat om Länsmangården, varit aktiv i flyktingmottagandet, som arkeolog och aktiv i Lions och Rotary. Han hjälper till överallt.

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Roslagen lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

ANNONS

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjalteroslagen@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Roslagshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

ANNONS