Kaveh Pakjoo brinner för integration

Kaveh Pakjoo har startat en föreing för att integrera ungdomar i Bromma.
Kaveh Pakjoo med sin son Jack Lindahl, 5 år.
Kaveh Pakjoo kom till Sverige från Iran som fyraåring. Idag anordnar han aktiviteter för ensamkommande ungdomar vid sidan av sitt jobb som fritidsledare.
– Jag älskar det, jag får tiofaldigt tillbaka av ungdomarna.

Till vardags arbetar Blackebergsbon Kaveh Pakjoo som fritidsledare på Höglandsskolan. Vid sidan av sin anställning driver han den ideella föreningen Kavehs fritid. Föreningen har sedan hösten 2016 ordnat fritidsaktiviteter i Bromma för ensamkommande flyktingar.

Hur började det?

– Sjukt nog så började det med en grillning. Jag jobbade som fritidsledare och hade egna timmar med 16 nyanlända ensamkommande ungdomar. Jag hade skissat en plan hur jag ville jobba med de utifrån en fritidsledarroll, men jag kände att tiden inte räckte till. Så då bestämda jag med min kompis och sambo att vi skulle grilla med ungdomarna ideellt. Sen har det utvecklats och vi drog igång ett fotbollsprojekt, skridskoprojekt och filmträffar med mera.

Kaveh Pakjoo. Foto: Anna Z Ek

Varför kändes det viktigt att starta föreningen?

– Eftersom att det finns ett jättebehov. Jag är själv invandrare och kom hit från Iran som fyraåring. Jag har bott på ungdomshem och vet vad fritidsaktiviteter kan betyda. Det är till exempel mycket lättare att lära känna svenska jämnåriga med en fotboll än på en lektion.

Hur är det att jobba med det här?

– Jag älskar det, jag gjorde det aktivt val och bytte från byggbranschen till fritidsledare. Jag får tiofaldigt tillbaka från ungdomarna. Det är också en politisk fråga för mig, alla tänker åt olika håll när det kommer till integration. Men frågan är vad man är beredd på att göra själv!

Vad har du för mål?

– Jag vill kunna sitta med gott samvete om 15 år och säga att vi försökte göra det bästa för den målgruppen. Jag vill ändå ha försökt och inte skylla på att inte går eller att det inte finns pengar.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Bromma lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltebromma@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Brommahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners