Kevin har snart sålt majblommor för 20 000 kr

Kevin
Kevin Tönne på plats i Täby centrum med sina majblommor.
Kevin Tönne är 9-åringen som innan skolan ställer sig vid Roslags Näsby station och säljer majblommor. Målet är att sälja för 20 000 kronor och han är snart där. Nu nomineras han till Mitt i Täbys vardagshjälte.

Förra året krängde Kevin, 9, majblommor för 14 000 kronor. I vintras trotsade han kylan och sålde egensydda värmekuddar till förmån för fattiga barn.

Nu säljer han majblommor igen, och han har redan slagit förra årets rekord med hästlängder.

– Jag har sålt för över 18 000 kronor i år. Jag brukar stå vid Roslags Näsby station innan skolan börjar och sälja, säger Kevin.

Hans engagemang, sin ålder till trots, verkar vara enormt. Därför nomineras han till ”Min Lokala Hjälte”.

– Det känns coolt. Jag tycker att det känns väldigt bra att hjälpa andra för jag har det redan så bra.

Du får en liten andel av pengarna själv, vad ska du göra med dem?

– Jag tänkte bjuda klassen på bowling och Fridays. Vi får se hur mycket pengarna räcker.

Vad händer härnäst?

– Jag vill till Piteå i sommar och sälja mina vetekuddar på en stora mässa som ordnas där. Min plan är att hinna sy och sälja 300 vetekuddar.

 

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Täby lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltetaby@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Täbyhjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners