ANNONS

Kolla här vilka hjältar det finns i Huddinge!

Här är alla lokala hjältar i Huddinge 2019.
Här är alla lokala hjältar som nominerats i Huddinge 2019. Läs mer om dem nedan.
Per, Shabnam, Reine och Disa bryr sig, lyssnar och agerar – och de är alla några av de starka personligheter som Mitt i:s läsare tycker gör Huddinge lite bättre.
Nu avgörs vem av dem som blir Min lokala Huddingehjälte 2019.
ANNONS

Shabnam Nikpour - lokal hjälte i Huddinge. Ordförande i den mångkulturella föreningen Expose dance & music ensemble

Shabnam Nikpour

Hon arrangerar allt från integrationsfikor till pulkaåkning för skollovslediga barn och konst, musik- och dansträffar.

Som grundare till kulturföreningen Expose i Masmo vill Shabnam Nikpour sprida kreativitet, kulturglädje och skapa en plattform dit alla är välkomna för att få hjälp att förverkliga en dröm.

– Jag vill vara en förebild. Jag vill att alla ska våga ta plats, att de ska lämna ett unikt fotspår efter sig, säger Shabnam Nikpour.

 

Per Lindgren.

Per Lindgren

Den där mikrofonen ni vet, som brukar vara halvtrasig och som man aldrig hör något ur, den pratar Per Lindgren i. Mycket.

ANNONS

För många i Huddinge är han mycket mer än en busschaufför. Snarare dagens ljuspunkt. En lugn kontrast till stressen i vardagen – och för somliga dagens enda samtalspartner.

– Det finns många som är ensamma. Jag får lyssna på så otroligt många historier från folk som sätter sig i ”rallysätet”. Du kan inte ana, säger Per.

Barnskötaren Ingela Eriksson som är nominerad till min lokal hjälte i Huddinge. Hon jobbar på förskolan Lövsångaren i Segeltorp.

Ingela Eriksson

”Alla barn behöver en Ingela.” Barnskötaren Ingela Eriksson, på förskolan Lövsångaren i Segeltorp, nominerats till Min lokala Huddingehjälte 2019 för sin förmåga att se alla barn och skapa trygghet och en kreativ vardag.

– Jag är snart 60 år och tycker är det jättekul att gå till jobbet. Det kan handla om att göra ett krokodilskelett med barnen, eller plocka stenar i skogen. Min pappa sa att man ska vakna upp på morgonen och känna att man gör något bra, säger Ingela Eriksson.

Bo Larssen

Deras julbelysning har förgyllt Fullersta under flera år och fått Huddingeborna att ta sig till Blästervägen för att njuta i decembermörkret. I år kände Bo på sig att han och Agneta inte skulle få en till jul ihop, och la därför ner sin själ i att julpynta trädgården i vintras. Den gångna julen blev också den sista för Agneta Larssen, som nyligen avled i cancer.

–  Julpyntet skapar en väldigt trevlig stämning och det är så roligt att se andra människor glada. Framför allt är det fint att se barnen som drömmer om julen, säger han.

Min Lokala hjälte i Huddinge. Reine Berglund, Facebookpolis i Huddinge.

Reine Berglund

Reine Berglund var med och startade Huddingepolisens Facebooksida 2011. Med sina närmare 75 000 följare är det bara polisens nationella sida och hundenhetens sida som är större. Idag är Reine den polis som främst uppdaterar Huddingepolisens Facebooksida. Och han gör det framför allt på fritiden.

– Jag älskar dialogen på sociala medier, där man kan ta död på fördomar. Vi har fått folk som hatat polisen att tycka att vi är schyssta, genom att berätta hur vi jobbar. Det är inte så ofta som folk får chansen att grabba tag i en polis på stan.

 

Mathias Lindström fotbollstränare . Min Lokala hjälte Fotad på Nytorps Mosse IP

Mathias Lindström

När Mathias Lindström började som ungdomsledare i Skogås-Trångsunds FF var han bara en pappa som ville vara med och hjälpa till.

Idag tar rollen som fotbollsledare för två av lagen en stor del av hans lediga tid. Och det handlar inte bara om att organisera och genomföra träningar eller coacha under matcher.

– Jag brukar fråga hur de mår. Om någon inte mår bra eller känner sig trött på en träning kanske det kan bero på något på hemmafronten. Ungdomarna kommer med massor i bagaget som man inte vet om och jag måste se till att de trivs och mår bra.

Disa Kurt min lokala hjälte från Huddinge - driver projektet Min syster.

Disa Kurt

I nian startade hon ett fotbollslag för tjejer. I dag driver Disa Kurt, 27 år, föreningen Min syster, som ordnar fritidsaktiviteter för tjejer och icke-binära ungdomar i Visättra. Hon driver också podden Jag kan och i höstas fick hon Huddinge kommuns demokratipris.

– Det som driver mig är min vilja till förändring. Min syster har en enorm betydelse för ungdomarna. De ser upp till mig och min önskan är de en dag kan se upp till varandra och pusha varandra att bli framgångsrika personer. Många har frågat mig hur man startar en podd och en förening.

 

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen Min lokala hjälte 2019.

Den som vinner Min lokala hjälte 2019 vinner bland annat 2000 kronor i presentkort från MIO samt en inredningskonsultation av en av MIO:s erfarna inredare.

Vinnarna kommer att koras efter sommaren.

Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.