ANNONS

Kvinnorna som fått hela Danderyd att löpträna

Löpträning är till för alla typer enligt Elisabeth Norén och Maria Ellbrant.
Löpträning är till för alla typer enligt Elisabeth Norén och Maria Ellbrant.
Elisabeth och Maria är kvinnorna bakom löpgruppen "Snygga snabba!", som på bara några år vuxit till en mindre folkrörelse. En folkrörelse som nu nomineras till Mitt i:s tävling Danderyds lokala hjälte.
ANNONS

Snygga snabba! har nominerats som Danderyds lokala hjälte.

– Va!? Är det sant? Gud va kul, wow. Vilken överraskning!

Hur länge har Snygga snabba! sprungit?

– Det började när jag och Maria Ellbrant höll på att vässa formen inför Bellmanstafetten 2013. Vi var ett gäng som sprang och alla bjöd med en kompis var. Det fick snacket att börja gå, och idag är vi 300 pers i Facebookgruppen och vi kör varje måndag, och har aldrig ställt in. Inte en enda gång.

Varför är ni så poppis?

– För att alla kan vara med och att det är mycket roligare att springa i grupp, det finns en positiv pepp i det. En annan sak är också säkerhetsaspekten. Som tjej är du inte alltid bekväm att springa själv i skogen när det blivit mörkt. Det sociala spelar också stor roll, och träningen såklart.

Vad behövs för att komma och springa med er?

– Ett par skor. Du springer efter dina egna förutsättningar, det är verkligen för alla. Vi har alla sorter från 30 år upp över 60-sträcket, folk som aldrig sprungit förut och några som gör ett maraton om året. Men det är ändå ordentlig träning.

Vad kommer namnet ifrån?

ANNONS

– När vi skulle anmäla oss till vår allra första löptävling hade vi inte tänkt ut något namn till vårt lag, så jag slängde ur mig ”Snygga och ganska snabba Enenbybergsmammor”. När vi kom femma i tävlingen sa speakern i högtalarna att vi nog kunde ta bort det där ”ganska”. Nu har vi bara kvar ”Snygga snabba!” eftersom du varken behöver vara mamma eller från Enebyberg för att springa med oss, och snyggheten sitter på insidan. Alla är välkomna.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Danderyd lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltedanderyd@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Danderydshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

ANNONS