ANNONS

Liisi ger barnen en bättre framtid

Liisi Raud Westberg gör här en bedömning av ett litet barns förmåga att artikulera.
Liisi Raud Westberg gör här en bedömning av ett litet barns förmåga att artikulera.
Logopeden och Liljeholmsbon Liisi Raud Westberg åker till utvecklingsländer för att hjälpa barn som har läpp-, käk- och gomspalt.
Nu är hon nominerad till Min lokala söderortshjälte.
ANNONS

Vad driver dig ?

– Det är fantastiskt att få göra en insats för barnen och deras familjer. Barn med ansiktsmissbildningar ses som avvikande, hela familjen tvingas leva undangömd. Barnen får inte gå i skolan, det påverkar hela deras liv.

Jag åker på uppdrag av organisationen Operation Smile, som har team med bland annat plastikkirurger som opererar barnen. Min roll som logoped är att hitta ett matningssätt som fungerar för de små barnen. För större barn gör jag en bedömning av talförmågan och ger råd om träning.

Hur kom det sig att du började som volontär?

– Jag  kände att jag ville göra något mer av mitt specialistkunnande, framför allt utbilda kollegor i andra länder.

Jag har jobbat med läpp-, käk- och gomspalt på Stockholms kraniofaciala team vid Karolinska universitetssjukhuset sedan 1993. Första gången jag åkte som volontär var 2010, då till Peru. Sedan dess har det blivit många resor.

I höst ska jag till Ghana, där jag varit flera gånger tidigare, och nu är mentor på universitetsutbildningen för logopeder.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör söderort lite bättre.

ANNONS

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesoderort@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Söderortshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners