Lena kan bli årets lokala hjälte i Spånga

Lena Isacson, lokal hjälte, spånga
Lena Isacsons träningsglädje smittar av sig.
Att ett skratt förlänger livet vet de flesta. Att även motionen gör sitt är också känt. Lena Isacson förenar de två på sina träningspass i Spånga. Nu nomineras hon som en av ortens vardagshjältar.
– Oväntat, men kul! säger hon.

Varje måndag och onsdag slår Lena Isacson upp portarna till träningslokalen på Puls & Träning i Spånga. Då ska pulsen upp för de dryga 20 seniorerna som är på plats. Skratten ekar så högt i lokalen att musiken knappt hörs.

– Här har vi kul! Det är mycket skratt och mycket glädje. Dessutom har deltagarna blivit starkare och orkar mer, säger hon.

Hyllas som vardagshjälte

Att Lenas träningsglädje smittar av sig står klart efter att hon blivit nominerad till Mitt i:s Min lokala Spångahjälte. Där hyllar vi personer som gör det lilla extra i vardagen efter att ha fått in tips från läsare.

– Det är oväntat, men kul. Jag vet att många verkligen tycker att det är jätteroligt att vara här. Och jag försöker förmedla att det är roligt att röra på sig och träna och det verkar ju ha fungerat, säger Lena Isacson.

Ropar in folk från gatan

Lena Isacson, lokal hjälte, spånga

Lena Isacson, lokal hjälte i Spånga. Foto: Christian Lärk.

Samtidigt som hon får upp pulsen på andra så slår hennes eget hjärta ett extra slag för att motivera och peppa deltagarna i salen. Och de som befinner sig utanför.

Jag har förstått att du ropar in människor från gatan?

– Haha, ja. Det händer titt som tätt att folk stannar och är nyfikna. Vi står ju som i ett skyltfönster här. Då går jag ut och frågar om de vill komma in och testa ett pass. Ibland säger de faktiskt ja och sedan fortsätter de att komma, säger Lena Isacson.

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera:
Huvudpartners
Lokala partners