Lycke har ett leende till övers för alla

Lycke Rydström - Värmdös lokala hjälte
Lycke Rydström.
När Lycke Rydström jobbar behöver ingen gå ledsen från Coop i Hemmesta. Att hon sprider glädje mitt i vardagsstressen förtjänar titeln vardagshjälte, tycker den läsare som nominerat Lycke till "Min lokala hjälte".
Hur kan du vara så glad?

24-åriga Lycke Rydstöm har jobbat i sju år på Coop i Hemmesta. Hennes glada leende har fått Mitt i Värmdös läsare att nominera henne till ”min lokal hjälte.

– Jag blir jätteglad och smickrad. Våra kunder är duktiga på att tala om för oss när vi gör ett bra jobb. Då blir det ännu roligare. Det blir en himla god cirkel.

Hur kan du vara så glad jämt?

– Jag har bara bestämt mig, när jag drar på mig min gröna skjorta, då ler jag och är glad. Sedan är vi ett så tight gäng. Att gå till jobbet är som att gå och hänga med vänner för mig.

Vad tror du att den här vardagsglädjen betyder för folk?

– Jag tror inte att folk förväntar sig att bli glada när de går och handlar. Mitt i vardagsstressen blir de på gott humör.

Vad är det du gillar med Värmdö?

– Småstadskänslan, att man ser bekanta ansikten överallt. Så naturen och hästarna också.

Just nu får den som vill handla av Lycke ge sig lite till tåls. För tillfället är hon hemma med sönerna Winston, 1,5 år och Winther sex veckor.

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Vasastan lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltevarmdo@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Värmdöhjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners