Bosse vill lyfta Täbybornas civilkurage

Boxiao "Bosse" Pan
Polisen Boxiao "Bosse" Pan är en av jurymedlemmarna.
Polisen Boxiao "Bosse" Pan är en jurymedlemmarna i Min lokala Täbyhjälte, där Mitt i lyfter fram personer som gjort bra insatser för Täby. Bosse vill gärna slå ett slag för civilkuraget i samhället.

Vad tycker du om att sitta i juryn?

– Det ska bli jättespännande att höra om alla vardagshjältar. Jag är övertygad om det händer saker hela tiden och att människor ställer upp för varandra. Insatser som det kanske bara pratas om i vänskapskretsar men som kanske behöver uppmärksammas mer än så.

Stöter du på hjältedåd i ditt yrke som polis?

– Det händer ofta att vi träffar på personer som agerat rätt i olika situationer, som att kliva in en stökig situation och lyckas avbryta bråk eller liknande. Folk med civilkurage, det är vardagshjältar för mig.

Vilken typ av hjälte behöver samhället tycker du?

– Personer som vågar ingripa när de ser någonting som är fel. Människor som inte väntar på att andra ska lösa det. Exempelvis om man hör att grannens fönsterruta går sönder, att man faktiskt tittar efter om det rör sig om ett inbrott och ringer polisen.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Täby lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltetaby@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Täbyhjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners