ANNONS

Malin ser till att äldre och sjuka får hjälp i coronakrisen

Malin Moström har startat en facebook grupp för att hjälpa äldre.
Malin Moström stöttar i Nacka.
När andra började hamstra mat och toapapper gjorde Malin Moström tvärtom. Istället för att ryckas med i hetsen startade hon en hjälpgrupp för de som inte kunde handla själva.
Idag har gruppen 450 medlemmar och Malin har nominerats till Min lokala Nackahjälte.
ANNONS

I mitten av mars drog Saltis-bon Malin Moström igång Facebookgruppen Saltsjöbaden & Fisksätra – vi hjälper varandra. Gruppen fick på kort tid ihop hundratals medlemmar, och nu är man över 450 personer.

Riskgrupper

För sitt initiativ att hjälpa utsatta i riskgrupperna för det nya coronaviruset att handla har Malin Moström nu nominerats till Min lokala Nackahjälte.

– Jag blir lite tårögd, jag undrar vem som har nominerat. Sen är det ju inte bara jag som gjort saker, det är så många i Sverige över huvud taget. Jag startade bara gruppen, sen har ju så många andra hoppat på och hjälpt. Vi är ju flera som gör detta, säger Malin.

Varför bestämde du dig för att ta det här initiativet?

– Det är väl så jag är som människa. Jag är spontan och ser vad som ska göras och så gör jag det. Det är den röda tråden i livet för mig, säger Malin.

Skänker glädje

Hon menar att på samma sätt som hon kan hjälpa andra så har det gett även henne mycket glädje och insikter att kunna ställa upp.

– Jag har fått väldigt många oanade kontakter, på både jobbet och privat. Jag har fått väldigt många vänner som är 70+ i området och jag är inbjuden till badträffar och grillkvällar.

– Sen har jag lärt känna mycket lokalartister, Ica-handlare, präster… ja, det har öppnat många dörrar som man inte haft förut. Det är såhär man vill bo, som i en liten småstad där alla känner alla. Det är jag tacksam för, även om det kommer ur en sorglig situation, berättar Malin.

Hur är responsen från de äldre?

ANNONS

– Folk är så tacksamma. Vi har ett stort nätverk nu, och man skapar en personlig relation med alla familjer man hjälper. Man skapar förtroendekapital i närområdet. Man ser varandra och tar hand om varandra mer.

Lärt sig mycket

– Och jag har fått lära mig mycket områdets historia!

Tror du att relationerna kommer bestå?

– Jag tror och hoppas att det fortsätter. Att man stannar upp och pratar med varandra, och att man kan fråga om någon behöver något. Jag tror uppslutningen är så stor för att vi förut inte vetat om hur vi kan ställa upp för varandra, men nu vet vi.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera
Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.