ANNONS

Manuel fixar fest med sin rosa husvagn

Manuel Vidal är lokal hjälte i Mitt i Söderort Hammarby.
Manuel Vidal brinner för att skapa lokala mötesplatser.
Manuel Vidal är lokal hjälte i Mitt i Söderort Hammarby.
– Jag vet inte varför men vissa blir provocerade av att husvagnen är rosa, säger Manuel.
Musikfestivaler på Nytorps gärde och Öppen scen på Kärrtorps torg. Med sin rosa husvagn har Manuel Vidal fört människor samman i sitt område.
– Om det finns en plats då händer det saker, säger han.
ANNONS

I flera års tid var Kärrtorpsbon Manuel Vidal med och arrangerade gratis musikfestivaler på Nytorps gärde. Han har även blivit ett välkänt ansikte i närområdet genom den öppna scen som hölls i hans rosa husvagn på Kärrtorps torg.  Där spelande han och några vänner musik och bjöd in dem som passerade att själva vara med och uppträda.

– Det var barn som sjöng om sitt marsvin, band som ville stå på scenen och romer som var med och spelade. Alla kunde delta spontant och utan krav på prestation, säger han.

Vad var tanken med öppen scen?

– Att vara en positiv kraft och mötesplats i området. Det är häftigt när man går förbi en plats och plötsligt händer det något där man inte hade förväntat sig det. Tycker man att det är dött där man bor så kan man göra något själv. Det behöver inte vara så svårt. När vi började med festivalerna på Nytorps gärde la vi ut några lastpallar som scen, hade lite instrument och ett bensindrivet elverk.

Vad betyder det för människor att ha lokala platser där de kan träffas och göra saker tillsammans?

– Det betyder jättemycket att ha mötesplatser där man kan mötas oavsett vem man är, ung som gammal. Man skulle kunna göra Nytorps gärde till en folkpark med dansbana, amfiteater och lek för barn.

Kommer du att göra något i närområdet i sommar?

– I år ska vi turnera med den rosa husvagnen, som även är ett band, på festivaler. Och vi håller på att spela in en skiva. Men vi kanske kommer att ha öppen scen på Kärrtorps torg en vecka under sommaren.

ANNONS

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör söderort lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesoderort@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Söderortshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.