ANNONS

Linn Maria ser till att alla hjälps åt – kan bli hjälte

Min lokala hjälte i coronatider Linn Wågberg i Sollentuna
Linn Maria Wågberg.
Linn Maria Wågberg från Silverdal är en coronahjälte. I mars startade hon en hjälpa-till-grupp på Facebook. Nu har den över 1600 medlemmar.
– Medmänskligheten sköter det mesta, även om jag är samordnaren, säger hon.
ANNONS

Silverdalsbon Linn Maria Wågbergs initiativ Coronahjälpen i Sollentuna har på kort tid fått 1600 medlemmar. I gruppen går det att efterlysa hjälp med handling och leverans eller erbjuda sin hjälp. Nu är hon nominerad till Min lokala hjälte i Sollentuna.

Vad hjälper folk till med?

– Allt möjligt. Från början var det folk som hjälpte andra att handla. Men nu har det växt: folk hämtar ut paket på posten, gå till apoteket, hämta personliga tillhörigheter från sjukhus när man minst en anhörig och fixar med däckbyten. Företag har gått in och skänkt saker via oss också.

Att hjälpa till dämpar oron

Att hjälpa till är också terapeutiskt för den som utför en tjänst, tror Linn. I en situation där saker ligger utanför vår egen kontroll kan man få flytta fokus från sin egen oro till något annat och det är nog en anledning till att gruppen fått så många medlemmar.

– Jag märker också att det är folk som har svårt att be om hjälp, men om man hör av sig till mig direkt så lägger jag ut frågan.  Ofta tar det bara några minuter för att få massor av svar. Medmänskligheten sköter det mesta, även om jag är samordnaren.

Vad har du för tips till folk som vill hjälpa till?

– Fråga folk i din närhet ”kan jag göra något”. Alla har ju inte möjligheten att fråga på Facebook, men du kan sätta upp en lapp i trapphuset, eller knacka på hos din granne (även om man ska hålla lite avstånd).

– Sen hoppas att gruppen ska finnas kvar sen också. Jag tror att vårt samhälle behöver det, att vi hjälper varandra. Min känsla är att det redan sker i glesbygden men att vi lätt tappar bort varandra i större städer.

ANNONS

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera
Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.