ANNONS

Melissa – tränaren som kan nås dygnet runt

Melissa Besara Lokal hjälte i Botkyrka fotad på Storvretans IP
Melissa Besara tränar flickor 02 i IFK Tumba.
Melissa Besara startade IFK Tumbas första tjejlag. Nu håller hon koll på både skolgång och ungdomarnas problem.
– De kan ringa mig mitt i natten, säger Melissa Besara, först ut att nomineras till Min lokala Botkyrka-Salemhjälte.
ANNONS

När Mitt i träffar Melissa Besara är det bråttom. Hon har precis fått veta att hon behöver närvara vid ett möte med en elev på en skola i Stockholmsområdet. Melissa som studerar till lärare är stöd till några elever och nu har en av dem fått problem. Det slutar med en intervju i Mitt i:s bil på väg mot skolan.

– Den här eleven lyssnar på mig, men inte nödvändigtvis på sina föräldrar eller personalen på skolan. Där är jag viktig, säger hon.

Vuxen förebild

Även i IFK Tumbas enda tjejlag i fotboll som hon startade för några år sedan fyller hon rollen som  vuxen förebild. En fotbollsträning behöver nödvändigtvis inte gå ut på fotboll. Hon berättar att hon ibland når ungdomarna i frågor där de inte lyssnar på sina föräldrar.

– Finns det problem eller något aktuellt att diskutera kan vi sitta hela träningen eller en timme efter träningen och bara diskutera. Vid valet mycket om politik och vid Pride var det många frågor om sexualitet. Jag hade önskat att det fanns en sådan person även när jag växte upp, säger hon.

Öppna träningar

Melissa startade laget efter att ha gått en utbildning i konceptet Futbol da Forca. Hennes träningar är öppna. Tjejer som får syn på dem och vill vara med är välkomna. Men Melissa håller hårt på skolan.

– Jag brukar kolla närvaron. Skolkar de från skolan så brukar jag säga: ”Har du så kul att du missar skolan så kan du missa träningen också”.

Storvretskolan

När hon är färdigutbildad lärare vill hon gärna jobba på Storvretskolan där hon själv gått.

– Jag är inte ute efter en knäpptyst ”drömklass”. Jag vill nå eleverna som är högljudda och ointresserade. Lyckas jag med det kan jag lyckas med vilken klass som helst, säger hon.

ANNONS

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera:
Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.