ANNONS

Mikael och Frank blev årets lokala hjältar i Sundbyberg

Min lokala hjälte vinnare i Sundbyberg Mikael Eljenmyr och Frank Marin
Mikael Eljenmyr startade julbadet 2012 och Frank Marin har tagit över stafettpinnen. Förra året kom 170 besökare få bada och bli ompysslade.
I sju års tid har hemlösa kunnat komma till simhallen på julafton för att få bada, äta mat, få håret klippt och få fötterna omskötta.
För sitt jobb med julbadet har Mikael Eljenmyr och Frank Marin utsetts till Min lokala hjälte i Sundbyberg 2019.
ANNONS

Julbadet har växt från 30-40 besökare vid premiären 2012, till 170 besökare i fjol. Ännu fler kom för att äta och hämta skänkta kläder.

För sin insats med att varje år arrangera julbadet har nu Frank Marin, chef på simhallen, och Mikael Eljenmyr, i dag idrottschef på Sundbyberg stad, utsetts till min lokala hjälte i Sundbyberg.

De hjälper hemlösa att få en finare julafton

Juryns motivering lyder:

Mikael Eljenmyr och Frank Marin är lokala hjältar för att de med stor värme och medmänsklighet ger utsatta en möjlighet till värdig gemenskap en tid på året då det kan kännas extra tungt.

Min lokala hjälte vinnare i Sundbyberg Mikael Eljenmyr och Frank Marin

Mikael Eljenmyr och Frank Marin. Foto: Åsa Sommarström.

– Jag känner stolthet. Vi är verkligen glada både Frank och jag för det här. Och för att ha haft möjligheten att göra det här på julafton för de hemlösa och ensamma. Ett stort tack även till alla som hjälpt till under de här jularna som vi haft, säger Mikael Eljenmyr om utmärkelsen.

ANNONS

Även Frank Marin vill hylla volontärerna som ställt upp varje år:

– Det här känns som något som alla volontärer borde vara en del av. Vi är jättetacksamma för alla som vill ställa upp och hjälpa till, säger han.

Huvudpartners