ANNONS

Lotta Molander fortsätter kämpa för utsatta kvinnor och barn

Lotta Molander utsågs till Min lokala Huddingehjälte 2018. Hon arbetar oförtrutet vidare för att hjälpa utsatta kvinnor och barn.
Lotta Molander utsågs till Min lokala Huddingehjälte 2018. Hon arbetar oförtrutet vidare för att hjälpa utsatta kvinnor och barn.
Lotta Molander arbetar på kvinnojouren och hennes ständiga engagemang för utsatta kvinnor och barn ledde till att hon utsågs till Min lokala Huddingehjälte 2018. Engagemanget är fortfarande lika starkt och prispengarna gick till ett lekrum på kvinnojouren.
ANNONS

När Lotta Molander utseddes till Min lokala hjälte 2018 sa hon att hon skulle använda prispengarna till att inreda ett lekrum på kvinnojouren. Så blev det också.

– Vi har gjort ett kombinerat samtals- och lekrum och köpte in kritor, leksaker och pyssel till det. Det har blivit jättefint, säger hon.

Lotta Molander utsågs till Min lokala hjälte 2018 med motiveringen ”För att med stor omtänksamhet och engagemang alltid sätta barnens behov i första rummet och ge utsatta stöd när de behöver det som mest.”

Lotta Molander är årets hjälte i Huddinge

Och hon är fortfarande lika engagerad.

– Det kan man nog säga. Jag åker till Kurdistan om ett par veckor för att prata om våldsutsatta barns situation och dela våra kunskaper, berättar hon.

Folk kommer fram och tackar

Lotta Molander föreläser även här hemma, bland annat för blivande socionomer och lärare på Södertörns högskola, på gynakuten på Karolinska i Huddinge och på andra kvinnojourer.

– Vi utvecklar hela tiden arbetet. Nu tar vi även emot förövare. Vi har samtalsgrupper för kvinnor och vi kan öven ha det för barn, säger Lotta Molander.

ANNONS

Det är även ett ökat tryck från kvinnor och barn som behöver stöd, som inte bor på det skyddade boendet.

Hur har det påverkat dig att du utsågs till lokal Huddingehjälte?

– Det har peppat mig, det var en energikick. Det kommer fram folk på gatan och tackar och säger vänliga saker, så jag förstod att tidningen har genomslagkraft. Diplomet sitter i vårt konferensrum där vi tar emot studiebesök, så alla som kommer hit ser att här har i hjältar.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera
Partners
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.