Här är några av Vallentunas alla hjältar

Några av Vallentunas lokala hjältar.
Några av Vallentunas lokala hjältar.
Under våren har Mitt i:s läsare fått nominera sina lokala hjältar. Här är några av dem.

Under våren har Mitt i:s läsare fått nominera sina vardagshjältar – helt vanliga människor som gör något extra för att hjälpa sin omgivning.

Satsningen går under namnet ”Min lokala hjälte”. Här är några av dem.

Caroline Lindau vill ge unga en chans att idrotta – oavsett storlek på familjens plånbok. Med initiativet Fritidshjälpen samlar hon in sportprylar som sedan skänks till familjer med dålig ekonomi.

– En del individer tvingas till att plötsligt sluta med sina fritidsaktiviteter, vilket kunde ha undvikts om man hade haft råd till ett par nya fotbollsskor eller betala en medlemsavgift, säger hon.

Anna Fogelberg är Mitt i :s nästa lokala hjälte. Hon är bibliotekarien som ger nya svenskar chansen att träffa infödda Vallentunabor

Anna Fogelberg är ungdoms- och mångspråksbibliotekarie på Vallentuna Kulturhus. Där anordnar hon språkträffar mellan nysvenskar och infödda Vallentunabor.

– Nya svenskar besöker ofta biblioteket för att få hjälp med olika saker. Det har gett mig insikten att vi alla måste hjälpas åt och släppa in dem samhället, och då är det viktigt att det finns mötesplatser, säger hon.

Min lokala hjälte. Fredrik Hamberg är Vallentunas hockeyungdomars lokala hjälte.

Fredrik Hamberg är tränare i Vallentuna Hockey och ägnar all sin lediga tid åt traktens hockeyungdomar.

– Mycket handlar om att ge barnen som bor i Vallentuna och Täby de rätta förutsättningar att bli bra i hockey. Sen spelar det ingen roll om du slutar i NHL eller i division 5, säger han.

Varje torsdag besöker Johanna Ågestad Vallentuna gymnasium för att söka upp asylsökande ungdomar. Hon bjuder in dem till att komma och hänga i Åbybergskyrkan där de får spela kort, sporta och följa med på utflykter.

– Jag har fått jättemånga fina nya vänner. Det ger insikter om hur livet kan vara, att det inte alltid är så enkelt att leva, säger hon.

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Vallentuna lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltevallentuna@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Vallentunahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners