Patrik nattvandrar för Solnas trygghet

Patrik Aftonkrantz är kontaktperson för den lokala nattvandringsgruppen.
Patrik Aftonkrantz är kontaktperson för den lokala nattvandringsgruppen.
Patrik Aftonkrantz uppmanar andra föräldrar att börja nattvandra.
Patrik Aftonkrantz uppmanar andra föräldrar att börja nattvandra.
"Jag är ingen hjälte bara för att jag går ut och går en promenad", säger Patrik ödmjukt.
"Jag är ingen hjälte bara för att jag går ut och går en promenad", säger Patrik ödmjukt.
Pappan Patrik Aftonkrantz, 43, håller i den lokala nattvandringen i Bagartorp och områdena runtomkring. Han lyfts fram som hjälte bland flera i området.
– Nattvandringen handlar om att visa att vi finns till hands och att vi bryr oss.

Patrik Aftonkrantz har bott i Bagartorp sedan 1998. Nu lever han tillsammans med sin fru Bella och deras fem barn som är mellan 10 och 16 år gamla. Patrik har nattvandrat regelbundet i Solna i ett och ett halvt år och är kontaktperson för den lokala nattvandringsgruppen. Han lyfts fram lokal hjälte av flera som Mitt i varit i kontakt med.

Själv är han mer ödmjuk inför berömmet.

– Det är klart att det är kul att folk uppskattar det jag gör. Men jag är ingen hjälte bara för att jag går ut och går en promenad.

Hur ser ditt engagemang ut i Bagartorp?

– Det återkommande är ju nattvandringen. Det är väldigt värdefullt. Oavsett var man bor finns det alltid barn med olika förutsättningar och hemförhållanden. Ungdomar testar alltid gränserna. Det har de alltid gjort och kommer alltid att göra. Nattvandringen handlar om att visa att vi finns till hands och att vi bryr oss.

Vad är det som motiverar dig till att driva nattvandringen?

– För ungefär ett och ett halvt år sedan var det en kraftigt berusad tjej som blev våldtagen i det område som vi brukar gå i. Jag tänker väldigt ofta på den händelsen. Hade vi varit ute och nattvandrat den kvällen så kanske det inte hade hänt överhuvudtaget. Det är det som inte händer när vi är ute och vandrar som är min drivkraft.

Vad har du för råd till de som inspireras av ditt engagemang?

– Alla kan gott och väl gå ut och gå en promenad en gång om året och visa att det finns vuxna som bryr sig. Det kan räcka. Skulle alla föräldrar som bodde häromkring nattvandra en gång per år skulle vi ha 10-15 föräldrar som nattvandrade varje fredag och lördag.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Solna lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesolna@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Solnahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners