Hon nattvandrar för ett tryggare Bro

Nattvandraren Evelin Larsen är nominerad till min lokala hjälte.
Nattvandraren Evelin Larsen är nominerad till min lokala hjälte.
I flera år har Evelin Larsen varit nattvandrare. Hon är medlem i den ideella föreningen Vuxna På Gång i Bro, som finns där ute för ungdomar på helgerna och gör området tryggare.

– Jag engagerar mig för att det behöver göras någonting, både för våra ungdomar och för samhället i stort. Efter allt stök som varit den senaste tiden är det viktigt att finnas där ute, säger Evelin Larsen.

Vilken betydelse har närvaron av vuxna ute på helgerna? 

– Framför allt tror jag att det bidrar till ökad trygghet. Av erfarenhet vet vi att man har mindre tendens att göra bus om vuxna syns tydligt ute.

Har något förändrats sedan du började engagera dig?

– Hela samhällsklimatet har förändrats. Det har blivit hårdare. Min personliga åsikt är att oroligheterna går i perioder. Nu får vi hjälpas åt tillsammans.

Hur ofta nattvandrar Vuxna På Gång (VPG) i Bro?

– I början av året var vi ute på fredagar, men nu nattvandrar vi även på lördagar.

Hur ser uppslutningen ut?

– Vi är åtta vandrarvärdar i Bro. Nästan hela våren är fullbokad med nattvandringar tillsammans med föreningar.

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Upplands-Bro lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjalteupplandsbro@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Upplands-Brohjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners