Filiz nattvandrar för ungas trygghet

Filiz Akan, andra från höger, är nominerad till Min lokala hjälte.
Filiz Akan, andra från höger, är nominerad till Min lokala hjälte.
Filiz Akan, ordförande för en grupp kvinnor i Fittja som nattvandrar, är nominerad till Min lokala Botkyrka-Salemhjälte.

Vad är det bästa med att nattvandra?

– Det är jätteroligt, det ger mig trygghet här och vi får en bra kontakt med ungdomarna. Annars hade vi inte varit ute varje fredag och lördag mellan klockan 20 till 23. Vi startade gruppen med bara kvinnor för några månader sedan för att vi ville vara mer självständiga. Det finns en stor respekt för oss kvinnor, som alla har barn eller barnbarn här i Fittja.

Vad tycker ungdomarna om er?
– Vi får mycket feedback, de respekterar oss och vågar prata med oss. Om någon inte vågar gå hem själv kan vi följa dem hem.

Vad ska föräldrar göra som vill engagera sig?
– Bli mer delaktig i ditt barns liv. Våga gå ut. Du kanske har ett barn som är lugnt men kanske har du vänner vars barn inte är det.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Botkyrka lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltebotkyrka@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Botkyrkahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Huvudpartners
Lokala partners